TKH Group N.V. Press release / persbericht: TKH-update

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/04/2020 08:02
TKH publiceert vandaag een update over de situatie die is ontstaan naar aanleiding van de uitbraak van COVID-19 en de impact die dit heeft op de omzet en resultaten van TKH. Met deze update vervalt de Market Update die gepland stond voor 6 mei 2020.

COVID-19-situatie
De gezondheid van onze mensen heeft de eerste prioriteit. In de verschillende landen waar wij actief zijn, zijn alle maatregelen genomen in overeenstemming met de richtlijnen van de overheden om de continuïteit van de onderneming zeker te stellen en de veiligheid van onze werkomgeving te waarborgen.
COVID-19 heeft sinds de uitbraak een negatief effect op zowel omzet als resultaat. De lock-down in China, die inmiddels grotendeels hersteld is, heeft een beperkte impact gehad. Daartegenover heeft de situatie door de lock-downs in met name Italië, Frankrijk en de USA een grotere invloed. De impact zal naar verwachting in het tweede kwartaal groter zijn dan in het eerste kwartaal van 2020 en is afhankelijk van de duur van de COVID-19-maatregelen.
Door de maatregelen gericht op het zo veilig en gezond mogelijk te kunnen werken, is de dekking in de productiebedrijven lager. Verder zijn er effecten waar te nemen van een lagere vraag doordat klanten beperktere capaciteit hebben om projecten te realiseren. In een aantal marktsegmenten zijn investeringen gereduceerd dan wel uitgesteld. In het bijzonder betreft dit investeringen voor vliegvelden, parkeergarages en de industriële sector.
Door TKH is een sterke focus ingezet om op de veranderende marktomstandigheden te acteren en te anticiperen door kostenmaatregelen te nemen en investeringsniveaus daar waar mogelijk te beperken.
TKH verwacht dit jaar door COVID-19 - naast de gerealiseerde desinvesteringen - geen voortgang met betrekking tot de nog geplande desinvesteringen in het kader van het ‘Simplify & Accelerate’-programma. Sinds de start van het programma is reeds € 260 miljoen omzet gedesinvesteerd. Het totale doel blijft onveranderd met € 300 - 350 miljoen.

Highlights Market Update
De autonome omzet in het eerste kwartaal van 2020 daalde met 1,9% door een daling binnen Industrial Solutions. Daartegenover steeg de omzet binnen Telecom Solutions en in het bijzonder binnen Building Solutions.

De operationele winst (EBITA) in het eerste kwartaal 2020 lag op een nagenoeg gelijk niveau als in het eerste kwartaal van 2019. De daling binnen Industrial Solutions en in beperkte mate Telecom Solutions werd gecompenseerd door een stijging binnen Building Solutions.

In de drie business-segmenten is ondanks de COVID-19-situatie het orderboek per 31 maart 2020 toegenomen ten opzichte van 31 december 2019.

De net debt/EBITDA-ratio bedraagt 1,6 per 31 maart 2020, waarmee TKH ruim binnen de met de banken overeengekomen financiële ratio opereert.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL