Sligro, krachtig herstel na moeizame jaarstart.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/07/2021 08:47
22 juli 2021 - De omzet van de Groep over het eerste halfjaar 2021 bedroeg € 788 miljoen, een door COVID-19 gedreven afname van 16,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (Q2: toename van 12,0%). Ondanks de daling van de omzet nam de Ebitda van de Groep toe met € 8 miljoen naar € 35 miljoen. Er resteerde een nettoverlies van € 4 miljoen over de eerste jaarhelft (nettoverlies eerste jaarhelft 2020 exclusief bijzondere waardeverminderingen: € 16 miljoen).

Koen Slippens, CEO: "Het jaar startte in de strenge lockdown die in het vierde kwartaal van vorig jaar werd ingezet. Daardoor kende het eerste halfjaar een periode van 20 weken lockdown, vergeleken met 11 weken in 2020. Daarnaast was het vorig jaar in Nederland 13 weken mogelijk particulieren toe te laten in de zelfbedieningsgroothandels en dat was in 2021 niet meer het geval. De gevolgen van de lockdown hielden tot medio mei onze afzetmarkten in de greep. Met de effectuering van de versoepelingen, zagen we het herstel met name in juni krachtig optreden. De omzetafname ten opzichte van het niveau vóór COVID beliep over het eerste halfjaar 34% (Q2: afname van 24%).

De genomen besparingsmaatregelen en de flexibele en daadkrachtige aanpak van onze teams in Nederland en België zorgden ervoor dat we ondanks een verdere daling van de omzet de Ebitda over de eerste jaarhelft aanzienlijk konden verbeteren. De vrije kasstroom was eveneens positief, waardoor onze schuldpositie opnieuw afnam. We bleven daardoor wederom binnen onze oorspronkelijke convenanten, ook al was in tijdelijke verruiming voorzien.

We hebben ons de afgelopen maanden, samen met onze klanten en partners, voorbereid op de herstart. Deze is nu in volle gang en we gaan ervoor om onze klanten weer volop de ruimte te geven te ondernemen. Dat doen we in een markt die zich kenmerkt door tekorten aan personeel, transport en goederen, maar samen werken we met veel energie en passie voor het beste resultaat. Sligro Food Group heeft een goede en betrouwbare naam in de arbeidsmarkt en dat helpt ons om in deze algemene marktkrapte toch veel goede collega’s aan boord te houden en te halen. Voor elkaar, met elkaar!”

zie & lees verder op
https://www.sligrofoodgroup.nl/sites/default/files/pdf/nieuws/Persbericht%2C%20halfjaarcijfers%202021.pdf

tijd 10.37
Sligro EUR 24,10 +90ct vol. 26.179Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL