Simac Techniek handhaaft positief nettoresultaat in 3e kwartaal 2004

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/11/2004 07:59
Simac is actief in systeemintegratie en dienstverlening in de ICT (Informatie- en Communicatie Technologie) en de IE&A (Industriële Elektronica en
Automatisering). Geografisch concentreert Simac zich op de Benelux met een voorzichtige uitbouw in Centraal Europa. Het aandeel Simac noteert aan de
effectenbeurs Euronext Amsterdam en is opgenomen in het NextEconomy segment.

Cijfers 3e kwartaal 2004
Simac Techniek handhaaft positief nettoresultaat in 3e kwartaal 2004

Gang van Zaken
In het derde kwartaal 2004 heeft Simac Techniek NV een nettowinst gerealiseerd van EUR 305.000 (Q3 2003: EUR 314.000). Hiermee komt de nettowinst over de
eerste negen maanden van 2004 uit op EUR 581.000 (Q1 t/m Q3 2003: EUR 615.000). Het bedrijfsresultaat daalde in het derde kwartaal, maar dit is gecompenseerd door een positief resultaat deelnemingen ad. EUR 207.000. De omzet in het derde kwartaal daalde met 6,6% ten opzichte van het derde kwartaal 2003 naar EUR 27,7 miljoen.

Ondanks aanhoudend zwakke marktomstandigheden was er bij Simac in het derde kwartaal sprake van een iets verbeterde orderbinnenkomst. Met name enkele
grotere opdrachten bij de overheid zorgden voor deze verbetering.

Participaties
Medio september is het belang van 42% in 2BInteractive verkocht aan het management. Dit heeft in het derde kwartaal geleid tot een positief resultaat deelnemingen van EUR 182.000.
Daarnaast kende de joint venture Simac Broadcast bv een positief rendement dat eveneens bijdraagt aan het positieve resultaat deelnemingen.
Het openbaar vervoer project met het Phileas voertuig van APTS (18% participatie van Simac) in de regio Eindhoven kende in september een succesvolle start.
Allied Data Technologies (40% participatie) is er in geslaagd enkele grote klanten te verwerven voor de nieuwe Voice over DSL modems en is mede daardoor teruggekeerd naar positieve resultaten.
Begin oktober is Simac met de directie van IOSYS bv tot overeenstemming gekomen over de (deels) vervroegde uitbetaling van de toegezegde achtergestelde lening van € 750.000.
Met behulp van deze middelen heeft IOSYS haar positie op de scholenmarkt, middels een overname, naar verwachting verder verbeterd.
Eind oktober is Edesint opgegaan in de Solva Groep. Simac heeft hierdoor een
dividenduitkering ontvangen en het 25% belang in Edesint is omgeruild voor aandelen in de nieuwe combinatie. Simac houdt nu een belang van bijna 12% in Solva Groep bv. Door deze transactie zal in het vierde kwartaal een licht positief resultaat deelnemingen worden geboekt.
Bij de overige participaties waren er geen bijzonderheden. Deze presteerden in het derde kwartaal volgens verwachting, waarbij er rekening mee gehouden moet worden dat een aantal participaties nog in de opstartfase verkeert.

Balans en financiering
De goodwill is in het derde kwartaal vermeerderd met EUR 293.000 als gevolg van de overname van 10% van de aandelen in Simac Technik a.s. in Tsjechië. Regulier is in het derde kwartaal EUR 338.000 afgeschreven op goodwill, zodat de geactiveerde goodwill per saldo is afgenomen met EUR 45.000.
Het huurobligo voor toekomstige leegstand van gehuurde panden is in vergelijking met 30 juni 2004 toegenomen met EUR 111.000. Dit wordt veroorzaakt door een toevoeging als gevolg van oprenting van het reeds voorziene huurobligo en de verwachte leegstand van het gebouw van VDS in Utrecht en door een onttrekking in verband met leegstandskosten in het derde kwartaal in Woerden.
De kaspositie is licht gedaald als gevolg van werkkapitaal dat nodig was bij de uitvoering van projecten.

De solvabiliteit op basis van het garantievermogen is stabiel en blijft op een acceptabel niveau van 34,6% ultimo september 2004.

Waarderingsgrondslagen
De grondslagen van waardering en resultaatbepaling zijn ongewijzigd ten opzichte van die welke zijn toegepast in de jaarrekening 2003.
De in dit kwartaalbericht opgenomen cijfers zijn niet door de externe accountant
gecontroleerd of beoordeeld met uitzondering van de balansgegevens per
31 december 2003.

Verwachting
Op basis van de huidige orderportefeuille en inzichten hebben wij vertrouwen in een verder stabiel verloop van het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal van 2004.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL