Voorstel benoeming nieuwe commissaris Royal Delft Group

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/11/2020 09:20
Royal Delft Group is voornemens om tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) op
18 mei 2021 drs. Sarah de Clercq voor te dragen als lid van de Raad van Commissarissen.
Sarah de Clercq (1971) studeerde kunstgeschiedenis in Groningen. Zij is directeur van Sotheby’s Nederland en senior expert in 19e en vroege 20e eeuws Europese- en Nederlandse kunst. Met 20 jaar ervaring in de kunstmarkt en vergaande expertise in haar vakgebied heeft ze waardevolle relaties opgebouwd met verzamelaars en organisaties in binnen- en buitenland.
Voor haar indiensttreding in 2018 bij Sotheby’s, was zij sinds 2000 bij Christie’s Amsterdam werkzaam. Zij heeft daar de functies vervuld van hoofd van de afdeling 19e eeuws Europese kunst (2005-2009), hoofd van de afdeling impressionistische- en moderne kunst (2009-2013) en hoofd van de afdeling Oude Meesters en 19e eeuws kunst (2013-2017). Mevrouw De Clercq heeft veel bestuurservaring in de culturele sector en is momenteel lid van de Raad van Bestuur van het Museum Panorama Mesdag B.V. en van de Raad van Bestuur van het Kasteel Stichting Duivenvoorde.
Marc Udink, voorzitter RvC Royal Delft Group: ‘Met de komst van Sarah de Clercq wordt de RvC versterkt met een lid die veel ervaring en expertise in de culturele wereld meebrengt. Sarah is een expert op het gebied van 19e en vroege 20e eeuws Europese- en Nederlandse kunst en heeft belangrijke internationale contacten. Deze kennis en ervaring is zeer welkom nu volgend jaar de rondleidingen, experience en het museum ondergebracht worden in Stichting Royal Delft Museum’. Met de voorgenomen uitbreiding van de RvC met Sarah is de Raad goed vertegenwoordigd op verschillende gebieden.
EINDE PERSBERICHT



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL