Neways boekt hogere omzet in derde kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/10/2019 08:04
Son, 29 oktober 2019 – Neways Electronics International N.V. (Euronext: NEWAY) (“Neways”; de “Onderneming”) maakt vandaag de trading update bekend over het derde kwartaal (Q3) en de eerste negen maanden (9M) eindigend op 30 september 2019.

HOOFDPUNTEN
Netto-omzet stijgt met 5,5% naar € 132,9 miljoen ten opzichte van Q3-18 en met 6,5% naar € 397,4 miljoen op 9-maands basis.
Orderintake daalt met 10,7% in vergelijking met Q3-18; orderboek komt uit op € 319,4 miljoen per ultimo september, boven het niveau van € 297,7 miljoen per ultimo september 2018.
Vooruitzichten licht bijgesteld; Neways verwacht een hogere netto-omzet over heel 2019 en een resultaat in de tweede helft van 2019 dat uitkomt rond het niveau van de eerste helft.
KERNCIJFERS
image

ONTWIKKELINGEN DERDE KWARTAAL
In het derde kwartaal groeide de netto-omzet volledig autonoom met 5,5% jaar-op-jaar, door een aanhoudend sterke vraag vanuit de automotive sector en met name voor e-mobility. De omzet in de sectoren semiconductor en medical bleef stabiel, terwijl er in industrial sprake was van een lichte groei.

De orderintake daalde in het derde kwartaal met 10,7% jaar-op-jaar. Het orderboek kwam uit op € 319,4 miljoen, een stijging van 7,3% ten opzichte van ultimo september 2018, met name door een sterke vraag uit de automotive sector naar systeemoplossingen voor elektrische auto’s. De book to bill-ratio kwam over het derde kwartaal uit op 0,76.

CEO STATEMENT
Huub van der Vrande, CEO: “In het derde kwartaal steeg de omzet door een aanhoudend sterke vraag vanuit automotive. De groei werd wel getemperd door een tijdelijke dip in de vraag vanuit semiconductors. Het orderboek bevindt zich nog steeds op een hoog niveau. De orderintake liet weliswaar een daling zien, maar dat komt vooral doordat er wat lucht uit is gelopen. Klanten zien dat onze leverbetrouwbaarheid in de afgelopen maanden is gestegen, waardoor de kwaliteit en hardheid van het boek is verbeterd. We werken er hard aan om de eerder dit jaar ontstane onbalans in de belading binnen de groep terug te dringen en de inrichting en standaardisatie van onze interne processen te verbeteren om beter in te kunnen spelen op de vraag van klanten. Die aanpassingen kosten tijd en leggen in deze fase nog druk op onze productiviteit. In september zijn we gestart met een versnelde afbouw van onze flexibele schil met in totaal circa 120 medewerkers op die plekken binnen onze groep waar dat kan. Onder voorbehoud dat de macro-economische situatie niet leidt tot meer volatiliteit en het verwachte jaareinde-effect zich materialiseert verwachten we een hogere omzet over heel 2019 en een resultaat in de tweede helft van 2019 dat uitkomt rond het niveau van de eerste helft.”

zie verder op
https://files.pressmailings.com/89/edc176ede24230baeecc2eacbc6ebe/191029---Neways-persbericht---Neways-boekt-hogere-omzet-in-derde-kwartaal.pdf

tijd 13.38
Neways EUR 9,54 -51ct vol. 54.023Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL