Eerste kwartaalresultaten van Magnus Holding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/04/2005 08:42
In het eerste kwartaal van 2005 was het resultaat (EBIT) van Magnus Holding N.V. 0,4 miljoen euro (eerste kwartaal 2004: 0,2 miljoen euro) bij een omzet van 6,4 miljoen euro (eerste kwartaal 2004: 4,2 miljoen euro). Deze omzetstijging is met name het gevolg van de middels acquisities in 2004 uitgebouwde activiteitenbasis. Ook slaagde Qurius erin zijn positie in een aantal specifieke branches verder uit te bouwen en aldus groei te realiseren.

Belangrijke ontwikkelingen in het eerste kwartaal waren de invoering van een business unit-structuur bij Qurius en de integratie in Qurius ETX van FGM3plan, specialist in Customer Relationship Management en Document Management. Verder lanceerde Qurius een nieuwe brancheoplossing: Q-Zorg, een informatiesysteem voor verzorgings- en verplegingshuizen, thuiszorg- en overige gezondheidszorgorganisaties. De samenwerkingsovereenkomst met To-Increase (het voormalige Watermark Innovation) zal naar verwachting extra impulsen geven aan de softwarelicentie-verkopen.

Acquisitie
Magnus Holding verwacht maandag 25 april de overname van infrastructuurspecialist Qurius IS te kunnen afronden. "Qurius IS zal aan ons activiteitenportfolio een beheer-dimensie toevoegen, waardoor we ons verder kunnen ontwikkelen tot een ‘one stop shop’ voor het middenbedrijf voor standaard en maatwerk bedrijfsapplicaties en de bijpassende diensten en infrastructuren. We merken dat onze klanten steeds vaker overwegen om hun IT-beheerfuncties uit te besteden, zodat ze risico’s kunnen beperken en geld en mensen kunnen vrijmaken voor hun primaire bedrijfsproces", zegt Fred Hermans, Chief Executive Officer van Magnus Holding. De acquisitie van dit in Zaltbommel gevestigde bedrijf zal het aantal medewerkers van de Magnus-groep op rond de 265 brengen.

Verwachtingen
Belangrijkste doelstelling van Magnus Holding in 2005 is verdere verbetering van de financiële prestatie. Aandachtsgebieden voor 2005 zijn onder andere Microsoft Customer Relationship Management (CRM) en innovatieve platforms als SAP’s Netweaver en Microsoft’s .NET.

"We zien voorzichtige signalen dat de investeringsbereidheid in IT groeit. Gelet op de marktomstandigheden is het echter nog te vroeg om concrete verwachtingen voor heel 2005 uit te spreken", aldus Hermans.

Aandelen
Het totale aantal uitstaande (in gelijke mate dividend- en stemgerechtigde) aandelen Magnus Holding bedraagt 51.712.322 (waarvan op dit moment 30.744.352 genoteerde aandelen A). Aan het begin van ieder kwartaal kunnen (niet-genoteerde) aandelen B worden geconverteerd in genoteerde en dus vrij-verhandelbare aandelen A. Dit voor maximaal 9,9% van het totale aantal genoteerde aandelen A.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL