Halfjaarcijfers Magnus Holding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/07/2003 10:19
De omzet van Magnus Holding N.V. over het eerste halfjaar van 2003 bedroeg 7,0 miljoen euro. Het resultaat na belastingen was nagenoeg nihil. In de geconsolideerde winst- en verliesrekening zijn de activiteiten van het recent geacquireerde Qurius Holding B.V. opgenomen vanaf 1 januari 2003.
Dit samengaan met één van de grootste specialisten in Microsoft Business Solutions (MBS) in Nederland betekent een belangrijke uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. De acquisitie is in deze cijfers verwerkt op basis van de pooling of interests-methode, waardoor geen goodwill op de balans is ontstaan.
Herstructurering afgerond
Met de acquisitie van Qurius en herfinanciering van Magnus Holding is de op 4 oktober jl. aangekondigde herstructurering afgerond. Kort samengevat heeft de volgende transactie plaatsgevonden: Magnus Holding heeft de aandelen in Qurius Holding B.V. verkregen in ruil voor 50% van de post-transactie uitstaande Magnus-aandelen, 0,5 miljoen euro in contanten en herfinanciering van door Qurius-aandeelhouders aan Qurius verstrekte leningen. Hiertoe heeft Magnus Holding op 25 juni 21.056.603 nieuwe niet-genoteerde aandelen uitgegeven, die volgens het overeengekomen conversieschema in ruim vier jaar kunnen worden omgezet in genoteerde aandelen. Twee bestaande aandeelhouders steunden de transactie door voor 1,3 miljoen euro genoteerde aandelen te kopen waarvan 1 miljoen aandelen afkomstig van Magnus Holding. Stichting Magpars leverde de overige aandelen in ruil voor eenzelfde aantal nieuwe niet-genoteerde aandelen.
Resultaten Magnus Nederland
De situatie in de markt voor SAP-dienstverlening blijft moeilijk. Er zijn weinig implementatie­projecten. Bovendien staan de tarieven voor SAP-diensten onder druk. Hierdoor is de omzet in het tweede kwartaal gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2003. In het eerste halfjaar van 2003 bedroeg de omzet van Magnus Nederland 4,0 miljoen euro (H2 2002: 4,6 miljoen euro). EBIT was nagenoeg nihil (H2 2002: 0,3 miljoen euro positief). Tot de nieuwe opdrachtgevers in het eerste halfjaar behoorden Sabic, Swisslog en Unimills. Magnus leverde projecten op voor onder andere Carrier Holland Heating en Sanoma.
Resultaten Qurius
Ondanks een behoorlijk aantal nieuwe toetreders in de MBS-markt heeft Qurius zijn leidende marktpositie weten te handhaven. Door de economische situatie stellen veel prospects beslissingen uit. Desondanks zijn voor Qurius slechts enkele trajecten geannuleerd of verloren. Het eerste halfjaar van Qurius is per saldo naar tevredenheid verlopen, waarbij de omzet uit nieuwe licentieverkopen en onderhoudscontracten volgens plan gerealiseerd is.
In het eerste kwartaal van 2003 bleef het aantal direct gedeclareerde uren achter bij de begroting, deze uren zijn benut voor additionele inspanningen in de ontwikkeling en uitbreiding van specifieke branche-oplossingen en verantwoord in de kosten. In het eerste halfjaar van 2003 bedroeg de omzet van Qurius 3,0 miljoen euro. EBIT bedroeg 0,2 miljoen euro. In het tweede kwartaal koos - vooral in de traditionele piekmaand juni - een groot aantal nieuwe klanten voor Qurius, waaronder Boomsma Distilleerderij, Brilmij Groep, CIB verkoop en advies en De Rooy Warehousing. De positieve ontwikkeling van de business unit Transport werd voortgezet met vier nieuwe projecten, onder andere bij Hays Logistics, Holweg Transport en Vos Transport. Verder won de nieuwe business unit Milieu zijn eerste projecten bij SITA en HiGH5 (onderdeel van Delta Nutsbedrijven N.V.).
Winst- en verliesrekening
EBIT was nagenoeg nihil (H2 2002: 0,9 miljoen euro negatief). Dit is inclusief 0,2 miljoen euro holdingkosten (H2 2002: 0,4 miljoen euro), die voor een belangrijk deel bestaan uit afschrijving op immateriële vaste activa. De financiële baten en lasten bleven nagenoeg gelijk: 0,1 miljoen euro negatief. De belastingen waren nihil (H2 2002: 0,3 miljoen euro). De met de Qurius-acquisitie verband houdende kosten (0,2 à 0,3 miljoen euro) zullen in het derde kwartaal als buitengewoon resultaat worden opgenomen.
Balans
Het balanstotaal bedraagt 13 miljoen euro en het groepsvermogen 5 miljoen euro. In de balans zijn eventuele aanpassingen voor verschillen in waarderingsgrondslagen nog niet verwerkt. Dit zal in het derde kwartaal van 2003 plaatsvinden.
Kasstroom en financiering.
De kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg 0,1 miljoen euro positief. De kasstroom uit investeringsactiviteiten bedroeg 0,6 miljoen euro negatief, voornamelijk door de betaling van het contante gedeelte van de aankoopprijs van Qurius Holding B.V. De kasstroom uit financieringsactiviteiten bedroeg 0,5 miljoen euro positief. De herfinanciering van schulden van Qurius Holding B.V. bedroeg 1,6 miljoen euro. Gedurende het boekjaar zijn 0,4 miljoen in bezit van Magnus Holding zijnde aandelen herplaatst. Verder zijn 2,3 miljoen aandelen (waarvan 1 miljoen aandelen in bezit van Magnus Holding was) geplaatst voor herkapitalisatie als onderdeel van de Qurius-transactie. De totale opbrengst bedroeg 1,6 miljoen euro.
Het gebruik van de kredietfaciliteit is afgenomen met 1,5 miljoen euro. Vanwege de verkoop van de Aziatische activiteiten in oktober 2002 heeft Magnus Holding een additionele lange-termijn lening van 0,15 miljoen euro verstrekt. Als onderdeel van de Qurius-overname is nieuwe financiering ten bedrage van 2,5 miljoen euro verkregen, waarvan 2,1 miljoen euro is opgenomen.
Personeel.
Op 30 juni 2003 telde Magnus Holding 164 medewerkers. Hiervan zijn 102 medewerkers in dienst bij Magnus Nederland (31 december 2002: 121) en 62 in dienst bij Qurius (31 december 2002: 57). De salarissen, pensioenen en sociale lasten bedroegen 4,3 miljoen euro.
Vooruitzichten.
Gezien de aanhoudende onzekerheid in de markt kan geen voorspelling worden gegeven over de tweede helft van 2003. De combinatie met Qurius biedt nieuwe kansen omdat in het midden­segment steeds meer bedrijven de MBS-oplossingen Navision of Axapta op de shortlist zetten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL