Negatief resultaat Magnus, maar minder dan vergelijkbare kwartaal.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/05/2003 08:59
In het eerste kwartaal van 2003 is het resultaat van Magnus sterk verbeterd ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het resultaat (EBIT) was 0,05 miljoen euro negatief bij een omzet van 2,1 miljoen euro.
De lichte terugloop van de omzet in het eerste kwartaal van 2003 is te wijten aan vertraging van de projectopstart bij een van de grootste klanten. In de resultaten van het eerste kwartaal zijn de effecten van de sinds oktober 2002 doorgevoerde herstructurering goed zichtbaar. Stringent werkkapitaalbeheer heeft mede bijgedragen aan een licht positieve cash flow uit de operationele activiteiten.
Zoals eerder aangekondigd, verrichten Magnus en Qurius momenteel een due diligence onderzoek met als doel samenvoeging van de activiteiten. De acquisitie van Qurius, één van de grotere Nederlandse specialisten in Microsoft Business Solutions, betekent een belangrijke uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten van Magnus. Magnus verwacht de aandeelhouders op korte termijn te kunnen oproepen voor een buitengewone vergadering om goedkeuring voor deze transactie te verkrijgen.
Verwachtingen.
Vanwege de economische omstandigheden en de recente en toekomstige organisatiewijzigingen heeft Magnus geen voorspelling voor 2003 gedaan. CEO Fred Hermans voorziet op korte termijn geen verbetering van de markt voor ICT-dienstverlening.
‘Gezien de aanhoudende druk op de markt is het goed dat wij onze ingrijpende herstructurering nu nagenoeg achter de rug hebben. Belangrijkste doelstelling is nu verdere verbetering van het resultaat, waarbij we na het samengaan met Qurius ons vizier voorzichtig kunnen richten op omzetgroei.’
Dit bedrijf zou een aansluiting moeten zoeken bij een branchegenoot, daar omzet tekort is en de markt nog steeds moeilijk. Het probleem is, wie wil er geld uitgeven in een markt die stil ligt.
Daarom kan op deze koers van ca. 0,30 euro t.z.t. als de markt weer aantrekt een instapper zijn. Nu zouden wij zeggen er zijn betere kanshebbers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL