Van Lanschot Kempen publiceert Q1 trading update 2022

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/05/2022 10:34
Van Lanschot Kempen heeft vandaag de trading update over het eerste kwartaal van 2022 gepubliceerd. Daarnaast is vandaag onze Capital Markets Day. Dit zijn de hoofdpunten uit ons persbericht.
Onderliggende nettowinst van € 35,7 miljoen
We hebben een prima kwartaal achter de rug. De provisie-inkomsten zijn met 18% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal 2021. Daarnaast zien we ook een vrijval uit de kredietvoorzieningen, dankzij de goede kwaliteit van de kredietportefeuille die vooral bestaat uit Nederlandse woninghypotheken. Het onderliggende resultaat is hoger dan het gerapporteerde nettoresultaat als gevolg van een bijzondere last die we hebben moeten nemen door een ongunstige uitspraak van het Hof ’s-Hertogenbosch in een rentederivatenzaak.

Toevertrouwd vermogen bedraagt € 125,5 miljard
De dalende markten hebben er in het eerste kwartaal voor gezorgd dat het toevertrouwd vermogen gedaald is. Ons segment Private Clients laat echter nog steeds een mooie netto-instroom van vermogen zien van bestaande en nieuwe klanten, dit kwartaal maar liefst € 0,6 miljard. Verder is ook de klanttevredenheid verder toegenomen. Deze wordt uitgedrukt in de Relationship Net Promoter Score. Deze is gestegen naar 41, een nieuw record.

Sterke kapitaalpositie
Per eind maart 2022 bedraagt onze CET 1-ratio 20,8%. Door hogere kapitaalvereisten vanuit De Nederlandsche Bank is de ratio weliswaar gedaald ten opzichte van eind 2021, maar is onze kapitaalpositie nog steeds zeer sterk.

Tijdens de Capital Markets Day vandaag, presenteren we onze aangescherpte financiële doelstellingen. Dit betreft onder andere een kapitaalratio van 15% met een extra buffer van 2,5% voor overnames en een efficiencyratio van 70%. Verder presenteren we ook onze groeiplannen binnen onze huidige, succesvolle wealthmanagementstrategie.

zie & lees meer op
https://www.vanlanschot.nl/nieuws/2022/van-lanschot-kempen-publiceert-q1-trading-update-2022



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL