Heijmans, Jaarcijfers 2019: Sterke stijging resultaat, dividend hervat

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/02/2020 08:09
Kernpunten
Onderliggende EBITDA* stijgt met 26% tot € 54 miljoen;
Netto resultaat 2019 neemt toe met 50% tot € 30 miljoen (2018: € 20 miljoen);
Orderportefeuille neemt toe met ruim € 100 miljoen tot € 2,1 miljard;
Balans verder verbeterd: hogere solvabiliteit, lagere netto schuld;
Dividend hervat op € 0,28 per aandeel;
Outlook 2020: vergelijkbaar niveau met 2019.

Kerncijfers *

*De onderliggende EBITDA is het resultaat vóór afschrijvingen inclusief EBITDA joint ventures, exclusief afwaarderingen vastgoed, reorganisatiekosten, boekresultaten op de verkoop van entiteiten, vrijval indexatie pensioen en overige benoemde, indien van toepassing, bijzondere posten die door de Groep als bijzonder worden aangemerkt en exclusief IFRS 16.

Ton Hillen, CEO Heijmans:
Ton Hillen Jaarverslag 3.jpg

"2019 was voor Heijmans financieel een goed jaar. We hebben onze verwachtingen ruimschoots waargemaakt; al onze bedrijfsstromen hebben bijgedragen aan ons positieve resultaat. Bij infra en utilitaire activiteiten is in voorgaande jaren bijgestuurd en we plukken nu duidelijk de vruchten van die maatregelen. Op basis van de verbeterde winstgevendheid stelt Heijmans voor het dividend te hervatten op een niveau van € 0,28 per aandeel.

Over onze veiligheidsprestaties zijn we teleurgesteld. Want ondanks alle effort die we steken in ons veiligheidsprogramma GO, overleed een werknemer bij een van onze projecten. Veiligheid blijft de hoogste prioriteit; we werken veilig of we werken niet.

Afgelopen jaar is de sector beïnvloed door PFAS en stikstof. Deze ontwikkelingen zijn vooral voelbaar bij regionale infra-projecten, maar hebben op de rest van onze activiteiten vooralsnog beperkte invloed.

Het uitblijven van grote tenders op de inframarkt is verontrustend, waardoor we ons op de lange termijn - richting 2021 - zorgen maken over de infrasector.Het is van belang voor Nederland dat op korte termijn maatregelen worden genomen om te voorkomen dat vooral de inframarkt op langere termijn verder terugvalt. Ondanks dit, ziet Heijmans 2020 met vertrouwen tegemoet.”

Ontwikkelingen per segment

Vastgoed


In 2019 leverde Heijmans een aantal langlopende ontwikkelingen succesvol op, waaronder Fenix I in Rotterdam. Met dit icoon wist Heijmans de Rotterdamse Architectuurprijs te winnen van zowel de vak- als publieksjury. Het project is een mijlpaal in de jarenlange gebiedstransformatie op Katendrecht. Inmiddels is Heijmans daar ook gestart met het volgende project, het Havenkwartier. Van de gemeente Utrecht kreeg Heijmans opdracht om het project Bellevue in Leidsche Rijn te ontwikkelen en realiseren. Dit jaar werd ook een groot deel van het centrumplan bij het project Koningsoord in Berkel-Enschot opgeleverd. Met ouderenzorgorganisatie De Wever sloot Heijmans een overeenkomst voor het gefaseerd ontwikkelen van koop- en huurwoningen in Berkel-Enschot en Tilburg. Heijmans behoudt een sterke positie in gebiedsontwikkelingen en transformaties, zowel binnenstedelijk als in de buitengebieden.

ga voor meer naar
https://www.heijmans.nl/nl/nieuws/jaarcijfers-2019/

tijd 09.42
Heijmans EUR 7,99 +14ct vol. 177.147
Het Tafel zilver was verkocht, dan had ik maar nog geen of minder dividend betaald. Maar een NON VALEUR mogen Pensioenfondsen niet of niet te lang in hun Portefeuille houden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL