NV DICO International reorganiseert om winstgevendheid te bereiken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/07/2004 10:20
Door tegenvallende economische omstandigheden is NV DICO International, leverancier van stalen designbedden, gedwongen om verder te reorganiseren. Na een goede omzetontwikkeling in het eerste kwartaal was de omzet in het tweede kwartaal teleurstellend. Over het eerste halfjaar van 2004 is de omzet uitgekomen op Eur 6,9 miljoen, een daling van 7,7% ten opzichte van dezelfde periode in het afgelopen jaar. In juni werd een licht herstel van de markt geconstateerd, hetgeen echter nog onvoldoende was om het eerdere omzetverlies te compenseren.

In het eerste halfjaar 2004 zijn de staalprijzen met gemiddeld 40% toegenomen. Onder de huidige marktomstandigheden kunnen deze kosten slechts gedeeltelijk aan klanten worden doorberekend. Mede hierdoor, en door de lagere omzet, heeft DICO in het eerste halfjaar 2004 een operationeel verlies geleden van Eur 1,6 miljoen. Dit is exclusief de eerder aangekondigde schuldreductie. De onderhandelingen daarover zullen naar verwachting nog deze maand worden afgerond.

Om de concurrentiepositie te verbeteren is DICO genoodzaakt om het grootste deel van de arbeidsintensieve productie te verplaatsen naar landen waar de loonkosten aanzienlijk lager liggen. Tevens zullen de indirecte kosten verder worden gereduceerd. Als gevolg van deze maatregelen komen in totaal, inclusief het buitenland, ongeveer 50 arbeidsplaatsen te vervallen. Tezamen met andere besparingen is het de doelstelling om op jaarbasis de kosten met ongeveer Eur 3 miljoen te reduceren.

Over geheel 2004 verwacht DICO een omzet te behalen van circa Eur 14 miljoen, een daling van 5% ten opzichte van 2003. Met deze omzet handhaaft DICO de verwachting dat, inclusief de schuldreductie, het resultaat over het gehele jaar 2004 op ongeveer ‘break-even’ zal uitkomen. Een voorwaarde daarbij is dat de reorganisatie volgens plan kan worden afgewikkeld.

Met de vrijkomende middelen zullen de commerciële activiteiten worden versterkt. Uitziende naar een verder herstel van de markt, gaat DICO er vanuit aan het begin te staan van een succesvolle groei en winstgevendheid. Het is spijtig dat de reductie van arbeidsplaatsen hierbij onvermijdelijk is geblekenBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL