Beddenfabrikant Dico ziet verlies dalen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/09/2002 14:00
Het resultaat bij Dico is het 1e halfjaar in vergelijking met vorig jaar gedaald, van verlies EUR 1,9 miljoen naar verlies EUR 962.000. De Omzet daalde met 29% naar 10,1 miljoen.
Door kostenreductie hoopt Dico 2003 weer winstgevend af te sluiten, dit jaar zal nog wel in het verlies zitten. Per 30-6-2002 is het eigen vermogen met 15% gedaald naar EUR 5,4 miljoen. Door een te verwachten bate , uit grondverkoop afwikkeling met Heijmans N.V., blijft het eigen vermogen voor de rest van het jaar op peil.
Door die grond verkopen in 2001 met Heijmans zijn de rentelasten gedaald, maar de huisvestingskosten gestegen. De voorraden zijn wel weer gedaald en dat is een goed teken, minder kapitaalsbeslag.
De solvabiliteit kwam per 30-6 uit op 34,3%.
In Nederland en Belgie ging de gang van zaken vrij redelijk, dit ondanks een mindere markt. De omzet steeg in deze landen met 1,6% naar EUR 2,8 mljoen en de marge steeg met 2,9% naar 25,8%.
In Frankrijk, VK en Duitsland was er een daling van omzet, maar de marge steeg licht met 0,9% naar 19%. In Duitsland gaat het buitengewoon slecht en herstel is nog niet te zien. Daar zal met kostenreductie gekeken worden of het schip te keren is.
Verder probeert Dico met distributiecontracten en agenten in, o.a. Spanje,Ierland,Roemenie en Polen omzet en resultaat te vergroten.
Wat het allemaal gaat worden is nog onzeker en wij denken dat de grond verkopen, het schip niet alleen zullen keren. Aansluiting zoeken bij misschien Beter Bed of ander partner zal de weg zijn, Dico vinden wij te klein voor zelf door te gaan.
Wij schreven het al eerder; afblijven en de koers van ca. EUR 2 biedt ook al geen vertrouwen. Dico is misschien wel goed bezig, maar je koopt ook niet steeds een nieuw bed.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL