DSM en Crucell benoemen directeur voor PER.C6 R&D-centrum en kiezen regio rond Boston (VS) als locatie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/06/2006 14:47
Het Nederlandse biotechbedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) en zijn technologiepartner DSM Biologics BV, een businessunit van Koninklijke DSM N.V., hebben vandaag bekendgemaakt dat dr. Marco Cacciuttolo de Chief Executive Officer wordt van hun gezamenlijke PER.C6 R&D-centrum, dat zal worden opgezet in Cambridge in de staat Massachusetts. Dr. Cacciuttolo beschikt over ruim tien jaar ervaring op het gebied van technische bedrijfsvoering binnen de biotech-industrie en de farmaceutische industrie. Hij bekleedde diverse functies met toenemende verantwoordelijkheden bij MedImmune, Inc en was laatstelijk Vice President of Technical Operations bij Medarex, Inc. Dr. Cacciuttolo promoveerde in biochemische engineering aan de Universiteit van Maryland, Baltimore County, nadat hij was afgestudeerd als biochemisch ingenieur aan de Katholieke Universiteit van Valparaiso in Chili.

DSM en Crucell hebben gekozen voor Cambridge, Massachusetts als locatie voor hun R&D-centrum vanwege de uitstekende wetenschappelijke faciliteiten en het grote aanbod aan talentvol personeel van wereldklasse.

"We zijn zeer verheugd dat we Marco Cacciuttolo hebben binnengehaald als CEO. Hij heeft een zeer goede staat van dienst in de biotech-industrie, en zal krachtig leiding geven aan de technologieactiviteiten," zegt dr. Leendert Staal, President en CEO van DSM Pharmaceutical Products. "We kijken uit naar de overstap naar de regio Boston, die een belangrijke nieuwe stap inhoudt in de ontwikkeling van onze joint venture met Crucell."

Het nieuwe onderzoekscentrum zal zich speciaal richten op het verder ontwikkelen van de PER.C6® humane cellijn tot het belangrijkste systeem voor de expressie van recombinante farmaceutische eiwitten. Dit topcentrum zal de biotech-industrie en de wetenschappelijke gemeenschap voorzien van een volledig geïntegreerd technologieplatform en werkelijke 'turn-key' oplossingen voor de productie van farmaceutische eiwitten. Dit PER.C6® technologieplatform zal bestaan uit technologie voor het genereren van cellijnen, speciaal ontwikkelde media voor celkweek, fermentatieprocessen, ontwerpinformatie voor apparatuur, oplossingen voor opschaling, technologieoverdracht en ondersteuning op het gebied van regelgeving. Het R&D-centrum zal speciale ruimten inrichten waar PER.C6®-gebruikers praktische ervaring kunnen opdoen met de technologie.

Dr. Marco Cacciuttolo, Chief Executive Officer van het R&D-centrum, geeft als commentaar, "Ik grijp met beide handen deze kans aan om de technologische mogelijkheden te versterken die PER.C6® biedt als belangrijkste expressiesysteem voor menseigen eiwitten en waarvan de hele biotech-industrie kan profiteren."

Ronald Brus, algemeen directeur en bestuursvoorzitter van Crucell, geeft het volgende commentaar: "We zijn heel blij met deze locatie. Niet alleen omdat we hierdoor aansluiting krijgen bij de biowetenschappelijke activiteiten in de regio Boston en kunnen bijdragen aan de verdieping en versterking daarvan, maar ook omdat dit belangrijke mogelijkheden opent voor het ondersteunen van de groeiende groep licentienemers van de PER.C6®-technologie."

Het nieuwe centrum zal in de komende maanden worden ingericht. Er is een begin gemaakt met de werving van zo'n 50 man wetenschappelijk en ondersteunend personeel en het centrum zal naar verwachting voor het einde van 2006 operationeel zijn.

Bron: Hugin



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL