Succesvol ruilbod op Berna Biotech

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/01/2006 07:28
Dit is niet de officiële publicatie van Crucell volgens Zwitserse regelgeving omtrent overnames, van het voorlopige of definitieve interimresultaat van het Ruilbod. Raadpleeg de officiële publicatie voor juridisch relevante informatie over het interimresultaat van het Ruilbod en de verlengde biedingsperiode.
Leiden, 23 januari 2006 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) heeft vandaag bekendgemaakt dat aan het einde van de vastgestelde biedingsperiode de overgrote meerderheid van de aandeelhouders van Berna Biotech A.G. (Bern, Zwitserland) het ruilbod heeft aanvaard dat Crucell N.V. op 15 december 2005 heeft uitgebracht op alle geplaatste aandelen van Berna. Op 20 januari 2006, om 16.00 uur, waren 27.804.193 aandelen Berna aangeboden conform het ruilbod. Dit vertegenwoordigt 73,9% van de op die datum geplaatste aandelen Berna. Daarmee is voldaan aan de voorwaarde dat ten minste 67% moet worden aangeboden, zoals vastgelegd in het biedingsdocument van 15 december 2005.
Dientengevolge heeft Crucell het Ruilbod geslaagd verklaard, op voorwaarde dat geen van de ontbindende voorwaarden uit de biedingsprospectus en de officiële publicatie van het interimresultaat wordt vervuld.

Ronald Brus, CEO van Crucell, zei hierover: "Het doet ons veel genoegen dat een zo grote meerderheid van de aandeelhouders van Berna onze visie deelt om samen de toonaangevende onafhankelijke vaccinonderneming te vormen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met de nieuwe onderneming de kritische massa krijgen die nodig is om op een meer effectieve wijze binnen onze industrie te kunnen concurreren. Het gecombineerde management zal nu snel overgaan tot het integreren van onze beide bedrijven en het implementeren van onze nieuwe ondernemingsstrategie. Wij zullen ons de komende jaren hoofdzakelijk gaan richten op het benutten van de opwindende groeimogelijkheden die wij zien."

Zoals beschreven in het biedingsdocument voor het ruilbod zullen de aandeelhouders van Berna 0,447 aandelen Crucell ontvangen voor ieder aandeel Berna dat wordt aangeboden en geleverd. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, zullen de aandeelhouders van Berna hun nieuwe aandelen Crucell op woensdag 22 februari 2006 ontvangen, wanneer naar verwachting de aandelen van Crucell N.V. ook zullen worden genoteerd op de hoofdmarkt van de SWX in Zürich.

De aandeelhouders Berna die hun aandelen Berna Biotech A.G. nog niet hebben aangemeld, hebben de mogelijkheid om hun aandelen aan te bieden en in te leveren voor omruil onder dezelfde voorwaarden als die beschreven zijn in de Aandeelhouderscirculaire, gedurende de verlengde biedingsperiode die aanvangt op donderdag 26 januari 2006 en loopt tot woensdag 8 februari 2006 om 16:00 uur.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL