Overname KLM zien wij als een ondergang van de KLM.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/10/2003 10:43
De overname wordt via een aandelenruil tot stand gebracht. Tien oude KLM aandelen geven recht op 11 AIR France + voor elke tien aandelen KLM krijgt de bezitter 10 warrants, waarvan elk 3 warrants recht geven na 18 maanden op twee aandelen Air France ad. EUR 20 uitoefenprijs. De warrants hebben een looptijd vanaf de definitieve overdracht KLM met Air France van 3,5 jaar.
Dus de bezitter KLM is afhankelijk van de koers van het aandeel Air France en daar hebben wij geen al te hoge pet van op.
Air France zal en het zal ons sterk verbazen als dat niet zo is, net als de fusie van de Amsterdamse beurs, de touwtjes alleen in handen nemen. Over 5 jaar zal er weinig uitbreiding meer van Schiphol zijn en wordt de dienst in Frankrijk uitgemaakt.
Waarom is er geen BAVA (buitengewone Alg. Vergadering van Aandeelhouders) geweest over zulk een belangrijke beslissing? Een Alliantie met Air France en misschien daarna een fusie/overname na enkele jaren verkenning met de Fransen, had een betere optie geweest. KLM brengt geld met en daar is het de Fransen om te doen, een soort "bruidsschat" en dat is een snelle verdiensten, plus een concurrent die aan de ketting van de Fransen ligt.
Wij zullen, net zoals de vragen over de "blunder" van de heer van Wijk, boete Alitalia EUR ca. 250 miljoen, vragen stellen over deze gang van zaken.
Een BAVA is zo uitgeschreven, maar nu is het binnenskamer beklonken.
Wat te doen, wij kunnen nog geen duidelijkheid geven, want de overname prijs is ook door de construktie niet duidelijk en afhankelijk van de koers en vooruitzichten Air France.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL