Imtech: opdracht 20 miljoen euro voor technologie in drijvend olieproductieplatform

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/11/2006 08:26
Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft opdrachten gekregen ter waarde van 20 miljoen euro voor een belangrijk deel van de technologie aan boord van een geavanceerd drijvend olieproductieplatform dat in de Noordzee actief zal worden.

In de Noordzee bevinden zich diverse zogeheten 'marginale velden', die nog een substantiƫle hoeveelheid olie bevatten maar te klein zijn voor exploitatie door middel van een groot productieplatform. De enige manier om deze olie te winnen is door gebruik te maken van Floating Production Storage Offloading-vaartuigen (FPSO's). Dit zijn drijvende olieproductie-installaties met dezelfde functionaliteit als productieplatforms. Deze zijn efficiƫnter en flexibeler in gebruik dan de grote platforms. Na winning wordt de ruwe olie door middel van voorraffinage ter plekke grotendeels verwerkt, waarna de gestabiliseerde olie in het schip wordt opgeslagen en periodiek overgepompt naar grote tankschepen voor verdere distributie en/of verwerking.

Nexen Petroleum, een oliemaatschappij uit Canada, heeft aan de Nederlandse reder Bluewater opdracht gegeven de Aoka Mizu, een bestaande schip, om te bouwen tot een geavanceerd FPSO-vaartuig. Imtech levert de hightech elektromotoren voor de aandrijfschroeven, inclusief de stroomdistributie vanaf de brug. Imtech neemt ook de totale telecommunicatie (bestaande uit onder meer satellietnavigatie en computers) voor haar rekening, alsmede de complete verwarming, ventilatie en airconditioning aan boord van de accommodatie. Hierbij werken twee Imtech-bedrijven, Imtech Marine & Offshore en Imtech Projects, nauw met elkaar samen.

Alle technische modules worden in Nederland - in Coevorden en Rotterdam - geprefabriceerd, waarna het hele pakket wordt verscheept naar Singapore voor installatie ter plaatse onder supervisie van Imtech. De oplevering vindt in 2007 plaats, waarna het FPSO-vaartuig in de Noorzee actief zal worden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL