Imtech: versterking industriële positie in Nederland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/08/2006 07:37
Voorgenomen overname deel A. Hak Industrie (NL)
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voornemens is de werktuigbouwkundige industriële activiteiten van A. Hak Industrie over te nemen. Circa 215 medewerkers realiseren hier jaarlijkse opbrengsten van ruim 25 miljoen euro. De overname past in de Imtech-strategie voor verdere groei in de industriële markt in Nederland en levert een directe bijdrage aan de winst per aandeel.

Dr. ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, voorzitter Raad van Bestuur Imtech: 'Imtech is in Nederland door deze overname nog beter in staat in te spelen op de groeiende marktbehoefte om als industrial contractor complete industriële projecten te kunnen uitvoeren, inclusief maintenance en services. Met de overname van een deel van A. Hak Industrie verwerven we een belangrijke werktuigbouwkundige competentie, die naadloos aansluit op onze decennialange expertise op het gebied van elektrotechniek, instrumentatie en automatisering. Integratie van deze activiteiten binnen Imtech leidt direct tot verdere groei van de industriële activiteiten van Imtech in Nederland.'

Profiel over te nemen deel van A. Hak Industrie
Het over te nemen deel van A. Hak Industrie is gevestigd in de Botlek en gespecialiseerd in werktuigbouwkundig onderhoud en service aan industriële (proces)installaties. De hoofdactiviteit is industrial maintenance op basis van langdurige prestatiecontracten. Er worden ook shutdowns, kleinere industriële projecten en (technologische) upgradingsprojecten uitgevoerd. Het onderdeel van A. Hak Industrie is actief voor klanten als Shell, Lyondell, Shin Etsu, Hexion en Corus. De onderneming beschikt over alle industriële certificaten (ISO, VCA etc.), werkt volgens de laatste nationale en internationale codes, kent een uitstekende reputatie in de industriële markt en staat bekend om zijn professionele onderhoudsaanpak.

Na definitieve verkoop van de industriële activiteiten aan Imtech zal A. Hak Industrie zich concentreren op haar tankbouw- en offshore-activiteiten.

Transactie
De overname zal plaats vinden in de vorm van een passiva/activa transactie waarbij Imtech alle langdurige industrial maintenance contracten en het volledige klantenbestand overneemt, alsmede alle kennis en know-how, het voltallige personeel, materieel en direct gerelateerd (lease)contracten voor bijvoorbeeld vervoersmiddelen.

Synergie
De over te nemen activiteiten zullen worden geïntegreerd binnen Imtech Industry als versterking van de werktuigbouwkundige ('mechanical') competentie. Klanten kunnen nu bij Imtech Industry terecht voor een geïntegreerd pakket aan industriële services, bestaande uit werktuigbouw, elektrotechniek, instrumentatie en automatisering, inclusief onderhoud en services. Imtech Industry is één van de grotere spelers op de Nederlandse industriële markt. Door de overname wordt de positie van Imtech Industry duidelijk versterkt. Recentelijk had Imtech al een kleinere vergelijkbare werktuigbouwkundige versterking aangekondigd met de overname van de unit Industrieel Onderhoud van Emmtec Services (voorheen onderdeel van NUON). De medezeggenschapsorganen en vakorganisaties zijn geïnformeerd.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL