Imtech steeds sterker in Europa.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/10/2005 13:50
Imtech heeft, conform haar strategische doelstellingen, in het 1e halfjaar van 2005 duidelijk de richting ingeslagen naar verdere groei en het bereiken van een sterke positie in Europa. Dit ondanks het feit dat de omstandigheden in een aantal markt-segmenten nog altijd niet gunstig zijn.

Imtech wist in de eerste helft van 2005 een nettowinst te realiseren van EUR 20,5 miljoen, een stijging van 10% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ook nam het bedrijfsresultaat (EBITA) met 18% toe. De orderportefeuille bereikte met 2.660 miljoen euro een voor Imtech historsch hoog niveau.
Dit geeft vertrouwen voor de toekomst. De omzet groeiende met 7% tot EUR 835 miljoen. Dat was mede te danken aan de overname van het Spaanse branchegenoot Mavisa (één van de grotere industriële technische dienstverlener in Spanje) en de overname van het Engelse Goodmarriott&Hursthouse (een sterke technische dienstverlener in de regio Midlands). In deze landen is Imtech goed op weg om een vooraanstaande speler te worden. Na het verschijnen van de halfjaarcijfers is bovendien de positie in België verder versterkt met de overname van infra-specialist Synerco.
Hoewel in Nederland zowel de omzet als het bedrijfsresultaat iets afnam, lijkt het dieptepunt hier inmiddels gepasseerd. Imtech zet met succes in op groeimarkt als care & cure, security, food&Feed en onderwijs. Ook heeft Imtecheen hoge verwachting van de samenwerking met Arcadis en Dura Vermeer voor management en beheer op de Nederlandse railinframarkt. Hier is sprake van achterstallig onderhoud en is er behoefte aan nieuwe veiligheidssystemen om meer treinen over bestaand spoor te kunnen laten rijden.

De groei van Imtech zit, geheel volgens plan, in Europa. Met nadruk in Spanje en de UK en vanuit haar leiderschap in Duitsland - Oost Europa. Het portfolio van Imtech biedt een goede positie voor verdere groei. Het streven om in 2008 een jaarpmzet van 3 miljard euro bij een hogere marge te boeken, blijft dan ook recht overeind.

Dit schrijft de heer Dr. Ir. René van der Bruggen aan zijn aandeelhouders.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL