Imtech: 30 miljoen euro orders voor Energy Contracting in Duitsland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/09/2005 07:39
Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het onlangs orders heeft verworven op de Duitse markt voor Energy Contracting. Er werden meerjarencontracten afgesloten met de industriƫle producent TDM Friction Group, het academisch ziekenhuis SLK Klinikum Heilbronn en de drukkerij Colordruck Pforzheim. De totale waarde van deze contracten bedraagt circa 30 miljoen euro.

In Duitsland is Imtech succesvol op het gebied van Energy Contracting. Hierbij neemt Imtech op meerjarenbasis de complete verantwoordelijkheid op zich voor de energieleveringen, het installeren en upgraden van de technologie, alsmede het volledige onderhoud en beheer. Hierdoor besparen opdrachtgevers aanzienlijk op energiekosten. Van de Rheinische Kliniken, een zorgcentrum in Bonn, werd hiervoor onlangs een Award ontvangen.

Voor de TDM Friction Group in Leverkusen en Hamm in Duitsland en Cleckheaton in de UK (circa 4.350 medewerkers), een producent van rubbers voor onder andere de auto-industrie, verzorgt Imtech de Energy Contracting voor de periode van tien jaar. Doelstelling is de energiekosten met circa 45 procent op jaarbasis te reduceren. Imtech richt zich onder meer op hittetechnologie en de technologie die gebruikt wordt om (schadelijke) stoffen die vrijkomen bij de productie op milieubewuste wijze te verwijderen.

Met SLK Klinikum Heilbronn, een 850 bedden tellend academisch ziekenhuis met 2.100 specialisten en verpleegkundigen dat verbonden is aan de Universiteit van Heidelberg, werd overeengekomen dat Imtech voor een periode van vijftien jaar de Energy Contracting gaat verzorgen. Imtech richt zich mede op optimalisering van de warmtetoevoer en het energiegebruik van het ziekenhuis.

Met Colordruck Pforzheim, een middelgrote drukkerij in Pforzheim, is een energiecontract voor tien jaar afgesloten, waarbij Imtech zich vooral concentreert op de warmtetechnologie, koeling van productieprocessen en het op milieubewuste wijze verwijderen van (schadelijke) stoffen die bij de productie vrijkomen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL