Imtech neemt bijzondere last van 8,0 miljoen euro inzake overtreding Nederlandse Mededingingswet

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/03/2005 09:02
Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft ten laste van het resultaat 2004 een bijzondere last getroffen van 8,0 miljoen euro ter afwikkeling van de financiële consequenties in verband met overtreding door enkele Nederlandse dochterondernemingen van de Mededingingswet in de periode vóór eind 2001.

Deze overtreding houdt verband met het vooroverleg dat toentertijd in de Nederlandse installatiebranche stelselmatig bij aanbestedingen plaatsvond.

Imtech heeft hierover de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) vrijwillig ingelicht, in het tweede kwartaal van 2004 een intern onderzoek uitgevoerd en de resultaten van dit onderzoek aan de NMa overhandigd.

Uit berichtgeving in de media had Imtech afgeleid dat de NMa in de loop van februari 2005 de bedrijven in de installatiebranche zou aanschrijven. Nu Imtech tot op heden een dergelijke aanschrijving nog niet heeft ontvangen, maakt Imtech bekend dat zij in haar op 8 maart 2005 te publiceren jaarcijfers over 2004 een bijzondere last zal treffen.

Imtech heeft inmiddels uitgebreid kennis genomen van de uitgangspunten waarop de NMa zich baseert bij het vaststellen van de boetebeschikkingen voor overtredingen van de mededingingsregels in de GWW-sector (Grond-, Weg- en Waterbouw). Gebruikmakend van onder andere deze uitgangspunten heeft Imtech een beoordeling gemaakt van de mogelijk directe financiële consequenties van de in verband met deze zaak lopende mededingingsrechtelijke procedure en daarmee gemoeide kosten. De genomen bijzondere last voorziet in de volledige dekking van deze consequenties.
Exclusief deze bijzondere last handhaaft de Raad van Bestuur de winstprognose van een verdere toename van de EBITA over 2004, zoals begin van dit jaar werd bevestigd. Bovendien wordt deze bijzondere last bij het dividendvoorstel over het jaar 2004 buiten beschouwing gelaten. Het voorgestelde dividend van 1,07 euro per aandeel over het jaar 2004 - zoals ook al begin van dit jaar werd bevestigd - wordt gehandhaafd (2003: 1,07 euro).

Imtech heeft maatregelen getroffen ter voorkoming van concurrentiebeperkende afspraken



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL