Imtech doet het goed in moeilijke economie.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/08/2004 10:55
Imtech komt niet "sexy" over, maar het wordt door de heer R. van der Bruggen degelijk geleid en het is een genoegen naar die man de luister.
Het zaken doen, "brand" in zijn handen en de laatste keer wist hij de analisten allen de mond te snoeren.
Rap van de tong en deskundig kregen zij op hun kritische vragen een gedegen antwoord.
Natuurlijk is de markt waar Imtech inzit, matig. Kijk naar de kantoren, Telecom en ICT, Infra etc..
Al deze markten staan onder druk, maar Imtech weet de technologie in de wekelijkheid ten uitvoer te brengen en haalt daardoor ook de orders binnen. Ook UMTS begint te komen en daar krijgt Imtech al orders van binnen. Vergeet ook niet, dat na aanleg, Imtech ook het onderhoud heeft en daar een sterke groei in 2003 had en dat zal eerder meer dan minder worden. Hier vloeien goede inkomsten uit en daar zal de winstgroei nu ook wel vandaan gekomen zijn.
De Heer van der Bruggen is tevreden met het resultaat en dat zijn wij van de redactie XEA.nl ook.
De omzet stijgt met 6,4% van 732 naar 779 miljoen, nettowinst stijgt met 2,6% van 19,3 naar 19,8 miljoen en de winst per aandeel stijgt met 1,3% van EUR 0,75 naar EUR 0,76.
Met dit rsultaat kan je als bestuurder ook tevreden zijn en de heer van der Bruggen is ook een realistisch mens, weet wat er kan en laat zich niet de boom injagen door de analisten. Die willen graag meer en meer, maar een bedrijf leiden en besturen is heel wat anders als maar plussen met cijfers en steeds meer en meer willen.
Investeren en daarna de "vruchten" plukken, dat is wat er in een bedrijf moet gebeuren.
De heer van der Bruggen heeft met de les uit het verleden, de overname van Datelnet (veel te duur), zijn les getrokken en zal niet vlug dat van zijn voorganger volgen. Kleine en bedachtzame overnames en daar is hij ook meebezig.
De omzet van 3 miljard is ook geen "must", dan maar een jaar later zei hij.
Hij realiseert zich terdegen, dat hij daar anders aan "opgehangen" wordt.
Als je in deze tijd toch als bedrijf, waar klappen vallen, toch je winst weet te houden en zelfs weet te verhogen, dat zijn de centen van de aandeelhouders in goede handen.
Wij van de redactie gaan uit van een dividend van EUR 1,07 en dan zit je met deze koers van ruim EUR 21 op een rendement van ca. 5%. Het eigen vermogen per aandeel was per 31-12-2003 EUR 12,02
Als de markt verder zal herstellen, zal Imtech, dit gelijk voelen en de wind in de rug krijgen.
Wij vinden Imtech het aandeel, die de beleggers nog veel plezier kan brengen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL