Grootste migratie van traditionele telefonie naar IP- telefonie in Nederland door Imtech

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/05/2004 19:08
Binnenkort start de grootste conversie van traditionele telefonie naar IP-telefonie in Nederland. Ruim 6.000 traditionele telefoons binnen de Universiteit Leiden zullen overgaan naar het Internet Protocol (IP). De beslissing van de Universiteit om op deze schaalgrootte te kiezen voor IP-telefonie is een uniek in Nederland. De complete technologie, inclusief de uitrol, wordt verzorgd door Imtech (Imtech ICT Communication Solutions) in samenwerking met Cisco Systems. Hiertoe hebben de directie van de Informatiseringsgroep van de Universiteit Leiden en Imtech een samenwerkingsovereenkomst met elkaar afgesloten voor de periode van acht jaar. De totale investering bedraagt enige miljoenen euro.

IP-telefonie biedt kostenbesparingen, eenvoudiger onderhoud, gemakkelijker uitbreiding en de koppeling met data-applicaties. Daardoor is het de telefoniemethode met toekomst. Na een Europese aanbesteding door de Universiteit Leiden bleek Imtech ICT Communication Solutions de beste kaarten in huis te hebben om het gehele migratieproject van traditionele telefonie naar IP-telefonie uit te rollen. Bij dit migratietraject start de Universiteit Leiden met ruim 1.700 IP-telefoons en 4.300 analoge toestellen. De 4.300 analoge toestellen zullen in de komende drie jaar worden gemigreerd naar een volledige IP telefonie-omgeving. Daarnaast maken onderhoud, opleidingen, interne communicatie en beheer deel uit van de totale opdracht. Het contract wordt aangegaan voor 8 jaar met een optionele verlenging.

De Universiteit Leiden heeft voor Imtech gekozen omdat de oplossing van Imtech een zeer soepele migratie mogelijk maakt. Bovendien heeft Imtech bewezen te beschikken over een professionele projectaanpak. Daarbij worden risico’s vooraf beperkt, doorlooptijden verkort en gaat Imtech een resultaatverplichting aan. De flexibele opstelling en nauwe samenwerking op technologisch gebied tussen Cisco Systems en Imtech ICT zorgden er volgens de directie van de Informatiseringsgroep van de Universiteit Leiden voor dat Imtech de beste aanbieding had.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL