Imtech betrokken bij uitrol UMTS in Nederland, Duitsland en België

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/11/2003 08:00
Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft onlangs contracten afgesloten met onder andere KPN Mobile, E-Plus en Vodafone voor de turn-key uitrol van UMTS-netwerken in Nederland, Duitsland en België.
Deze contracten vertegenwoordigen een totale waarde van circa 30 miljoen euro. De contracten zijn verworven door Imtech Telecom. Mede gezien de aangekondigde investeringen van deze en andere telecomproviders is de verwachting dat het aantal UMTS-opdrachten van Imtech Telecom in de komende periode zal toenemen.
In het verleden heeft Imtech voor bijna alle providers een aanzienlijk deel van het Nederlandse GSM/GPRS-netwerk verzorgd. Mede op basis van deze expertise is Imtech vanaf de start van UMTS betrokken geweest bij de technische realisatie van netwerken en voorzieningen die UMTS mogelijk moeten maken. Reeds twee jaar geleden werden onder andere in opdracht van Vodafone diverse pilot-sites ingericht.
Meerdere telecomproviders zijn thans bezig met de voorbereidingen van de grootschalige marktintroductie van UMTS-diensten in West-Europa.
Recent kondigde KPN bijvoorbeeld aan in de periode tot en met eind 2005 1,4 miljard euro te investeren in de uitrol van UMTS-netwerken in Nederland, Duitsland en België. Ook Vodafone heeft in Europa aanzienlijke investeringen aangekondigd. UMTS zorgt voor een zeer snelle uitwisseling van omvangrijke informatie (data, beeld en spraak) van zowel consumenten als zakelijke gebruikers.
Voor zowel KPN, E-Plus als Vodafone zal Imtech in de komende periode bestaande GSM-sites aanpassen voor toekomstig UMTS-gebruik, onder meer door het plaatsen van UMTS-antennes, inclusief engineering, de complete technische inrichting, bekabeling en verbindingsapparatuur. Bovendien zal Imtech de realisatie en inrichting van zowel nieuwe als reeds bestaande UMTS-opstelpunten voor haar rekening nemen.
Het gaat om site-acquisitie, engineering, civiele bouw, alsmede het installeren van UMTS-antennes en overige telecommunicatie-apparatuur. Daarnaast is Imtech in gesprek met diverse andere telecomproviders voor het leveren van vergelijkbare diensten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL