Verslag AVA Buhrmann 2 mei

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/05/2002 07:38
Om 14.00 uur opende de voorzitter de Heer Mr. P.C. v.d.Hoek de vergadering van aandeelhouders te Hilton Amsterdam.
Er waren 587 vomachten afgegeven en 141 aanwezigen, met in totaal 68.125.921 Aandelen en stemgerechtigden.
De heer Frans Koffrie deed verslag over het boekjaar 2001 en het eerste kwartaal 2002. Dit kwartaal was beter dan verwacht, verwachting was een wpa 0,17 tot 0,21 en hij kwam uit op EUR 0,22. De totale nettowinst was EUR 38 miljoen bij vorige jaar (1e kw.) EUR 47 miljoen.
Wij hebben de groeiverwachting moeten loslaten van 15% stijging van de winst. In 2000 hebben wij de doelstelling gehaald, maar in 2001 niet en dat was voor iedereen een grote teleurstelling. Wel was er een sterke verbetering van de kasstroom van EUR 66 miljoen naar 469 miljoen. Wij hadden een besparing van ca. 27 miljoen in de kosten. Wij gaan door met investeringen in Internet (E-Way) in de VS en Europa. Daar liggen voor ons bedrijf kostenbesparende mogelijkheden. Dit levert voor ons en de klant (daar draait het om) voordelen op, minder kosten en een snellere aflevering. Wij leveren binnen 24 uur af. Wij hadden door de instabiele situatie een lagere "rating" gekregen, maar in februari 2002 is deze weer hersteld en daar zijn wij blij mee. Ook de Banken zijn hiermeer accoord gegaan, dus betere rente voorwaarden. De financieringslasten daalde beperkt van EUR 221 miljoen, naar 210 miljoen in 2001. In deze last zit een 10 jarige High Yield Bond van USA$ 350 miljoen tegen 12,25%. Deze is niet voor 2004(1/11) gedeeltelijk aflostbaar, maar de voorwaarden zijn dan zo dat wij het beter niet kunnen doen. Dit is een zware jongen, die jaarlijks ca.45 miljoen USA$ kost, dus de "nood" moet hoog geweest zijn bij het afsluiten denken wij (redactie).
Daarna kregen de aanwezigen het woord en daar werd goed gebruik van gemaakt. Hoe is het met de papierprijs? Nu de prijs stijgt, maar ook de pulpprijs de laatste weken. Toch is deze vrij stabiel en het gebruik (fijn papier) is bij een jaar geleden nu ca. 6% hoger. Wat met Saggio in Azie? Nu, daar hebben wij een alliantie mee afgesloten om dichter bij de klanten te zitten en misschien in de toekomst daar een deelnming in te nemen. Synergie Samas? Die hadden wij op ca. EUR 15 miljoen geschat en daar hebben wij nu al ca. 7,5 miljoen van binnengehaald. De deelneming/belang in Sappi is helemaal afgerond, wat heeft dat nu totaal onder de streep gekost/opgebracht? Wij hebben daar in totaal met indekkingskosten etc. EUR 20 miljoen aan overgehouden. Over het dividend waren nog vragen, te laag, maar het werd toch op EUR 0,16 en keuze vastgesteld. De benoemingen en herbenoemingen gingen er door met de bekende onthoudingen/tegen stemmers.
De vooruitzichten voor geheel 2002 zijn, dat Buhrmann blijft bij een hogere nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening voor afschrijving van goodwill. Er tekent zich een heel klein herstel af en dat zal vermoedelijk in het 2e kw. 2002 in de cijfers tot uiting komen. Maar wij moeten doorgaan met automatisering en hierdoor de kosten besparen. Hierdoor zal het personeelsbestand ook kleiner worden.
Om even voor 17.00 uur sloot de voorzitter een prettige en goed geleide vergadering. Hierna kregen wij het persbericht en een inschrijving voor een bedrijfsbezoek uitgedeeld en konden onder het genot van een drankje nog wat napraten met het bestuur en anderen.

Wij hebben een goede indruk gekregen, toch zullen de kosten en vooral de rentekosten goed in de hand gehouden moeten worden. Als de economie wel doorzet en het 2e kw. 2002 voldoet aan de verwachting, kan de koers van het andeel weer richting EUR 20 gaan.
Het aandeel sloot ondanks een slechte beurs vrijdag op EUR 14,10, maandag gaan de stukken ex dividend van 0,16. Hier zou dan een positie van calls te overwegen waard zijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL