Buhrmann gewild op de beurs en kan de rit naar hogere sferen opzoeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/10/2005 20:26
Buhrmann vaart wel bij het geleidelijk herstel van de economie wereldwijd. Vooral in de VS, waar ca. 2/3 van de omzet wordt gehaald zal dat gaan tellen.
Ook is het vertrouwen van de beleggers aardig hersteld in het aandeel Buhrmann. Men durft weer in het aandeel te stappen, hierdoor was het aandeel achtergebleven en dat liet de koers de afgelopen week zien. Buhrmann steeg boven de EUR 10 en kon dat vasthouden.
Ook vielen de 2e kwartaalcijfers mee en dat voerde het vertrouwen in de uitspraken van Buhrmann op.
Ook worden de kosten strak in de hand gehouden en de verkopen per internet stijgen nog steeds in percentage van de omzet. Waren die in 2003 ca. 32% v.d. omzet, in 2004 37% v.d. omzet en nu zal dat ca. 40% zijn. Dat zou de top worden zei de heer Koffrie, iets meer dan 40% is haalbaar en meer zit er niet in. Wel worden steeds meer eigen merken bij de klanten afgeleverd, dit waren er ca. 1600, maar rond deze tijd zou dat ca. 2000 sts zijn met uitloop naar 2.200 sts. Dat zijn producten met een hoge omloopsnelheid en met hogere marges, die zijn beter dan bij de "merk-artikelen".
Ook de klant-tevredenheid is van een goed niveau bij Buhrmann, allemaal tekenen dat Buhrmann's producten en diensten goed in de markt liggen en dat zullen de omzetcijfers ook straks laten zien.
Ook de inkoop van de Pref.aandelen C gaat positief uitwerken op de winst per aandeel, dit jaar ca. 2 cent, volgend jaar ca. 3 cent en oplopend naar 2010 ca. 8 cent per aandeel meer winst.
Ook speelt het sterker worden van de USA dollar Buhrmann in de kaart.
Of die nu 1,35 of nu ca. 1,20 staat, dat scheelt wel ruim 10%.
En de schrik van te optimistisch zijn heeft nu plaats gemaakt voor behouden uitspraken, aldoende leert men.
Buhrmann kan in dit betere beursklimaat de markt verslaan in stijgingspercentage.
Het aandeel Buhrmann kan door de betere voorzichten versnelt gaan stijgen. Ook verwachten wij (red.XEA.nl) een dividend richting de EUR 0,20 p.a. (was 14 cent over 2004 e/o keuze).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL