Nettowinst* Buhrmann eerste kwartaal 2004 Eur 25,7 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/05/2004 08:46
Nettowinst* per aandeel (fully diluted) gestegen van EUR 0,02 vorig jaar tot EUR 0,13 in het eerste kwartaal 2004
Omzetgroei, lagere financieringslasten, succesvol margebeheer en verbeterde efficiency zorgden voor een stijging van de nettowinst* tot EUR 25,7 miljoen in het eerste kwartaal 2004 (eerste kwartaal 2003: EUR 5,1 miljoen)
Autonome omzet van de Groep 2% gestegen – het beste resultaat in twaalf kwartalen
* Nettowinst vóór afschrijving van goodwill en bijzondere posten in 2003 (zie ook de opmerkingen onder Waarderingsgrondslagen)

REACTIE VAN DE VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Frans Koffrie, voorzitter van de Raad van Bestuur, zei over de resultaten van het eerste kwartaal van 2004: "Over het algemeen stemmen de resultaten positief. Voor het eerst in twaalf opeenvolgende kwartalen is er sprake van een stijging van de autonome omzet. Verder hebben de maatregelen die het management in 2003 heeft genomen geleid tot een aanzienlijke toename van de winstgevendheid en is de nettowinst per aandeel fors gestegen. In onze grootste markt, de V.S., zorgden een succesvolle verlaging van de kosten, goed margebeheer en aanzienlijke productiviteitsverbeteringen voor een toename van het bedrijfsresultaat met 17% gemeten in Amerikaanse dollars. De omzet van ASAP Software steeg sterk; daartegenover daalde de autonome omzet in kantoorbenodigdheden met 2%. Deze daling is voornamelijk te wijten aan een versnelde verschuiving naar eigen-merkproducten en een ongunstige markt voor kantoormeubilair. De ontwikkeling van Corporate Express Europa activiteiten was bemoedigend. Dankzij maatregelen van het nieuw aangestelde management in het Verenigd Koninkrijk zijn de cijfers over het eerste kwartaal verbeterd. In Duitsland deden de kantoorartikelenactiviteiten het beter, terwijl de vraag naar kopieerapparaten en kantoormeubilair zwak is gebleven. Over het geheel genomen zijn we tevreden met de voortdurende efficiëntieverbeteringen en het aanhoudend betere werkkapitaalbeheer, die hebben bijgedragen aan de groei van de winstgevendheid."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL