Ons bezoek aan Tetterode dochter van Buhrmann

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/11/2003 08:08
Wij waren gisteren op bezoek bij Tetterode te Amsterdam en daar kregen wij een goede indruk van wat er bij de dochter gebeurd.
Tetterode was met de lodeletters in 1851 begonnen en dat is later uitgebouwd. Nu, daar zie je een stelletje digitale en andere soorten printmachines staan, en die "spuiten" de printen eruit. En wat zag het er daar keurig netjes en schoon uit. Daar zag je een stukje milieu, waar je als bedrijf en toeschouwer trots op kan zijn. Ook het aantal rest-producten werd tot een minimum beperkt, geen afval, geen extra afvoer en vernietigingskosten. Het mes sneed daar dus van twee kanten.
Door de malaise, die Tetterode al aan zag komen, was men al ca. 2 1/2 jaar geleden met een sanering en vooral op de kosten o.a. personeel gaan bezuinigen.
Toen werkten er ca. 400 medewerkers, nu ca. 300 en dat scheelt een slok op een borrel.
Tijdens de presentaties, konden er vragen gesteld worden en daar werd beprekt gebruik van gemaakt, ook door de beperkte tijd. Op de vragen, hoe staat het ermee? De dochter draait nu break-even en als de economie aantrekt, kan het met sprongen vooruitgaan. Blijft het Hoofdkantoor in Amsterdam? Het antwoord, Ja!
Blijft de verantwoording in de balans nog in euro's? Antwoord, JA, geen dollars, ondanks de 70% omzet in USA $! Hoe staat het in Duitsland, nu daar zijn/waren zorgen, want in Duitsland is het klimaat voor zaken doen, heen anders dan elders in Europa.
Wij (red.) horen dat steeds bij onze bezoeken aan bedrijven. In Duitsland liggen de lonen hoger en flexibiliteit is daar ook anders, bij de meeste bedrijven die in Duitsland zitten lopen de zaken "stroef" en de nering staat daar nog hoog. Hierin Nederland zie voor de Aldi en Lidl ook veel duitse auto's staan, en daar merk je de "nering" al. Een derde van de omzet komt al via internet bestellingen binen en dat wordt steeds meer en kost het minst.
Over de cijfes van het derde kwartaal van de moeder, werd niet over uitgewijd. Die waren door de pers al beschreven, wel was door de herfinanciering de druk van de duurdere leningen/kredieten weg. En dat heeft rust gebracht.
Ons totaal beeld is, er is rust in de tent en als de economie echt vaart krijgt, dan kan het winstherstel bij Buhrmann ook snel gaan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL