Binnenkort afronding verkoop papier divisie Buhrmann aan Paperlinx

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/08/2003 14:44
Binnen nu en een week zei CEO Koffrie van Buhrmann zal de papier divisie worden afgerond aan Paperlinx (Aus) en de prijs was een beste prijs van EUR 746 miljoen.
Met dat geld verkoopt Buhrmann wel 30% van de omzet. Nu, dat is niet anders, maar om de verkoop niet te doen en jarenlang met "te" hoge schulden last door te gaan, is ook weer wat anders. Als je dan een beste prijs kan maken, dan is het handel en daardoor kan het bedrijf weer in normaal werkverkeer terugkeren.
Ja, hoor je beleggers zeggen, is het wel allemaal zo slim geweest, ja dat is achteraf!
Buhrmann (lees beleggers in Buhrmann) moeten verder en het lijkt erop dat de bedrijvigheid in de VS iets verbeterd. Dat zijn positieve geluiden en de heer Koffrie zei al, dat de branche in de VS door de bedrijven waar zij aan leverden, tegen elkaar werden uitgespeeld. Daar zullen Buhrmann branchegenoten wel wat op gevonden hebben is ons idee. De NMA's zullen het wel niet goed vinden, maar in dit soort gevallen zullen er wel onderlinge gespreken zijn geweest is onze indruk.
Wij schreven het al eerder, Buhrmann op een koers van circa EUR 3, is rijp om te middelen. Lees ons verslag van 1 juni 2003 nog eens door. Buhrmann wist in het tweede kwartaal toch ook een positieve kasstroom van EUR 56,6 miljoen te behalen en dat zal voor de rest van het jaar ook positief blijven en dat is een goed teken.
De critici horen wij al zeggen, ja, ze zijn nu wel heel erg USA$ gevoelig geworden, nu daar in de VS moet ook betaald worden, dus dat verzacht het weer iets. Maar als de USA$ weer aantrekt, zit Buhrmann weer goed. Wij vermoeden, dat dat een van de eerste aandachtspunten bij Buhrmann zal zijn, dus daar maken wij ons niet zo druk over.
Als wij alles bijelkaar zien en de economie lijkt het dal in de VS te hebben gehad, zit Buhrmann met zijn grote VS belang, daar weer goed en zal dan eerder profiteren van het herstel en de belegger die op ca. EUR 3 is ingestap ligt aan het "voorspeen".
Wij zien voor Buhrmann dan ook een verder stijging van de koers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL