Buhrmann volgende herstel klant op de beurs?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/06/2003 15:47
Hier nog even de verwachting van de heer Koffrie himzelf;" Frans Koffrie, zei over de ontwikelingen in het eerste kwartaal van 2003: Wij beginnen de vruchten te plukken van de vorig jaar in alle divisies doorgevoerde kostenbesparingen en initiatieven om de efficiency te verbeteren. In Noord-Amerika zijn wij er in het eerste kwartaal in geslaagd betere marges te realiseren dan de voorgaande kwartalen, ondanks het feit dat zich geen merkbare verbetering heeft voorgedaan in de economische omstandigheden. In Europa blijven de marktomstandigheden moeilijk en wij verwachten op korte termijn geen verbetering. Mede geholpen door een stringent werkkapitaalbeheer blijft er echter sprake van een sterke kasstroom. Dit stelt ons in staat de schuld verder te verlagen en de moeilijke economische omstandigheden succesvol het hoofd te bieden." Dit was eind april 2003.
Buhrmann haalt ruim 50% uit de VS en het kan best eens zijn, want daar lijken toch de eerste tekenen van een kleine herstel te zijn, dat er licht gaat schijnen voor Buhrmann.
De koers heeft vanaf de 30 euro een stevige opdonder gehad en het zichtbare eigenvermogen per 31-12-2002 was EUR 9,97. Bij de huidige koers van ruim EUR 3 is ruim een derde.
Ondanks dat de economie niet wil vlotten, weet Buhrmann er toch een goede kasstroom uit te halen. In het midden- en kleinbedrijf in de VS laat Buhrmann het nog liggen, maar als daar een verbetering inkomt, want de VS concurrent van Buhrmann laat daar al een lichte verbetering zien, komt het herstel misschien sneller bij Buhrmann. En de beurs loopt 6 tot 9 maanden op de feiten vooruit. Het nemen van een positie in Buhrmann kan ook door het nemen van een optie positie.

7 augustus komen de 2e kwartaalcijfers en die zou nog minder zijn, maar daarna zou het positiever worden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL