Besluiten op de AVA van Buhrmann en andere mededelingen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/04/2003 08:38
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Buhrmann N.V. heeft vandaag de jaarrekening van de vennootschap over 2002 vastgesteld.
Er zal een dividend worden uitgekeerd van EUR 0,07 per gewoon aandeel in aandelen ten laste van het agio. Voor aandeelhouders die de voorkeur geven aan een bedrag in contanten zullen de tegen het stockdividend validerende aandelen worden verkocht en zullen zij een bedrag in contanten ontvangen van EUR 0,07 per gewoon aandeel. Op de preferente aandelen A zal het statutaire dividend worden uitgekeerd van EUR 0,21 bruto per aandeel.
Verder heeft de vergadering ingestemd met de herbenoeming van de heren R.C. Gay en A.P. Ressler als lid van de Raad van Commissarissen.
Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders die vandaag wordt gehouden, is de volgende informatie verstrekt over de gang van zaken in het eerste kwartaal van 2003:
Op basis van voorlopige cijfers heeft Buhrmann over het eerste kwartaal een omzet gerealiseerd van EUR 2.154 miljoen (eerste kwartaal 2002: EUR 2.547 miljoen). De daling werd in belangrijke mate beïnvloed door een negatief translatie-effect, vooral veroorzaakt door een 20% lagere gemiddelde koers van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Euro. De omzet van de Office Products Noord-Amerika Divisie steeg autonoom met 1%. De omzetten van de divisies Office Products Europa/Australië, Paper Merchanting en Graphic Systems daalden autonoom, met respectievelijk 4%, 7% en 25%. De hieruit voortvloeiende autonome daling van de omzet van de gehele Buhrmann Groep bedroeg 4%, hetgeen getuigt van de moeilijke omstandigheden in onze markten.
De nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening vóór afschrijving van goodwill (cash earnings) bedroeg EUR 91 miljoen. Dit is inclusief EUR 58 miljoen resulterend uit een schadevergoeding die Buhrmann heeft ontvangen. Verder was sprake van een belastingbate van EUR 30 miljoen ten gevolge van de vrijval van een daaraan gerelateerde waarderingsvoorziening met betrekking tot voormalige investeringen in ISD* (France). Exclusief bijzondere posten en de genoemde belastingbate bedroeg het resultaat over het eerste kwartaal van dit jaar EUR 5 miljoen (eerste kwartaal 2002: EUR 37 miljoen). Per aandeel bedroeg het resultaat EUR 0,57. Exclusief bijzondere posten en de genoemde belastingbate kwam het resultaat per aandeel over het eerste kwartaal van 2003 uit op EUR 0,02 (2002: EUR 0,22).
De rentedragende schuld is verder gedaald tot EUR 1.636 miljoen aan het einde van het eerste kwartaal van 2003, ten opzichte van EUR 2.183 miljoen aan het einde van het eerste kwartaal van 2002 en EUR 1.735 miljoen per ultimo 2002.

Het financieel bericht over het eerste kwartaal van 2003 en een gedetailleerde analyse van de financiële en operationele gang van zaken zullen worden gepubliceerd op woensdag 7 mei 2003.
Buhrmann NV heeft met Cendris, een onderdeel van Koninklijke TPG Post BV, dochteronderneming van TPG NV, overeenstemming bereikt over de verkoop van Buhrmann dochteronderneming DocVision aan Cendris.
De transactie zal resulteren in een kleine boekwinst die als bijzondere bate zal worden verantwoord in het resultaat van Buhrmann over het tweede kwartaal van dit jaar.

DocVision is gespecialiseerd in het leveren van diensten op het gebied van postkamer, copy/print services en archiefbeheer. De onderneming beschikt over ongeveer 300 medewerkers, die werkzaam zijn op vele locaties bij klanten verspreid over heel Nederland. In 2002 realiseerde het bedrijf een omzet van EUR 23 miljoen.
De verkoop van DocVision sluit aan bij de strategie van Buhrmann die is gericht op het concentreren van haar activiteiten op voornamelijk de business-to-business distributie van niet-productiegerelateerde producten en diensten voor de kantorenmarkt en de grafische industrie.
In de afgelopen jaren heeft DocVision een winstgevende groei doorgemaakt. Binnen de portefeuille van Buhrmann vormt deze dochteronderneming een volledig op zichzelf staande bedrijfsactiviteit die maar in zeer beperkte mate aansluit op de kernactiviteiten van de Groep.
Cendris is gespecialiseerd in oplossingen voor directe communicatie, datamanagement en documentbeheer. Het bedrijf is actief in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Centraal Europa. Vorig jaar behaalde Cendris een omzet van EUR 210 miljoen met 4.000 medewerkers. De aankoop van DocVision stelt het bedrijf in staat om beter in te spelen op de groeiende vraag naar dienstverlening op het gebied van copy/print services, postkamer en archiefbeheer in Nederland.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL