Reactie cijfers Buhrmann van de Voorzitter dhr. Koffrie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/11/2002 08:53
REACTIE VAN DE VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR Buhrmanns voorzitter van de Raad van Bestuur, Frans Koffrie, zei over de ontwikkelingen in het derde kwartaal van 2002: "Onder moeilijke omstandigheden slagen de divisies van Buhrmann er goed in hun marktposities veelal verder te verbeteren. Kostenreducties en stringente beheersing van het werkkapitaal dempen het negatieve effect van een lagere toegevoegde waarde, veroorzaakt door verschuivingen in de omzetmix naar producten met lagere marges. Dit blijkt uit het feit dat onze wereldwijde activiteiten op het gebied van kantoorartikelendistributie een lichte toename van het bedrijfsresultaat over de eerste negen maanden van dit jaar wisten te realiseren. Ofschoon Paper Merchanting en Graphic Systems lagere bedrijfsresultaten boekten dan vorig jaar, blijven de bedrijven van deze Divisies duidelijk behoren tot de sterkste spelers in hun markten. Wij blijven ons concentreren op nieuwe gebieden waar wij kunnen groeien en op verdere verlaging van de kosten en in dat opzicht worden nieuwe stappen overwogen. De structureel lagere kostenbasis zal Buhrmann in staat stellen haar winstmarge sneller te laten groeien, waardoor ons bedrijf in een voortreffelijke uitgangspositie verkeert om te profiteren van een toekomstige verbetering in de economische omstandigheden."
KASSTROOM EN FINANCIERING De kasstroom bleef zich gunstig ontwikkelen. In het derde kwartaal werd het werkkapitaal verder verminderd, met name debiteuren. Dit werd deels tenietgedaan door lagere uitstaande handelsschulden. Betalingen, zoals rente en belastingen, en andere operationele betalingen (bijv. voor herstructureringen) zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar. Per saldo bedroeg de kasstroom uit operationele activiteiten EUR 52,5 miljoen positief (derde kwartaal 2001: EUR 85,5 miljoen positief). De investeringskasstroom bedroeg EUR 25,6 miljoen minder dan vorig jaar en zal naar verwachting voor geheel 2002 ten hoogste EUR 120 miljoen bedragen. De beschikbare kasstroom over het derde kwartaal bedroeg EUR 25,5 miljoen positief (derde kwartaal 2001: EUR 25,8 miljoen negatief). De rentedragende schuld werd, exclusief het effect van valutakoers-schommelingen, met EUR 18 miljoen verminderd ten opzichte van het tweede kwartaal, hetgeen teniet werd gedaan door een valuta-effect van EUR 25 miljoen. De liquiditeit is verder verbeterd, en van de revolving kredietfaciliteit werd per kwartaaleinde geen gebruik gemaakt. In het derde kwartaal werden Medium Term Notes uitgegeven - onder het Securitisatieprogramma - ten bedrage van EUR 269 miljoen, ter vervanging van uitstaand kortlopend Commercial Paper. De contante rentedekking aan het einde van het derde kwartaal bedroeg 2,5 keer, ten opzichte van 2,5 keer een jaar geleden en 2,7 keer aan het einde van het vorige kwartaal (onze interne doelstelling is: tenminste 3x).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL