Buhrmann maakt minder winst voor 2002

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/10/2002 08:06
Kantoorhandel Buhrmann gaat dit jaar minder winst maken in vergelijking met 2001. Toen werd er EUR 162 miljoen netto voor afschrijving goodwill gemaakt; een nettokasstroom van EUR 123 miljoen en een wpa EUR 1,02 voor afschrijving goodwill. Het nettoresultaat (basic EUR 0,17) en het eigen vermogen (basic) EUR 15,76 en een div. EUR 0,16.

Dit even ter herinnering, want als je dan ziet dat de koers op nog geen EUR 3 staat, dan is er een verklaring te geven; teveel doorgezakt.
Als Buhrmann nu door slechte bedrijfsvoering in de problemen was gekomen, dan zou je gelijk zeggen; afblijven! Wie heeft er nu geen problemen door de economische omstandigheden en de onzekerheid?
Winst maken doet Buhrmann nog steeds. Als de economie weer herstelt, dan zullen haar producten ook weer meer gekocht worden. Dat Buhrmann meer getroffen wordt dan haar concurrenten komt, doordat Buhrmann meer grootschalige handel heeft en niet de kleinbedrijven.
Buhrmann gaat de kostenreductie verder doorvoeren. Hiermee had men al een start mee gemaakt. Er zullen nog meer arbeidsplaatsen verdwijnen, met een strakkere strategie.
Er is een gevaar, dat het bedrijf door een "raider" met een vijandig bod wordt overgenomen en opgesplitst. De meeste zittende aandeelhouders zullen dan een negatief saldo overhouden. Deze beleggers zitten op een hogere inkoopprijs voor het aandeel dan dat het nu bij een overname opbrengt.
Het is te hopen dat dat nu niet gebeurd. De rust moet eerst terugkeren.
Dat hangt voor een groot deel van de Heer Bush af, met zijn oorlogsdreiging.
Wij zien het niet zo somber in voor het bedrijf Buhrmann en zouden op deze koers zeker middelen (bijkopen) of een positie nemen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL