Ctac ziet winstgevendheid stabiliseren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 26/07/2024 09:31
Omzetdaling door verschuiving in de klantvraag

’s-Hertogenbosch, 26 juli 2024 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt vandaag de halfjaarcijfers over 2024 bekend.

HOOFDPUNTEN EERSTE HALFJAAR 2024

Omzet daalt licht naar € 61,9 miljoen door afname hostingomzet en uitdagingen in het optimaliseren van de bezetting
EBITDA daalt ten opzichte van H1 2023 met 12,2% naar € 4,3 miljoen
Nettoresultaat van € 1,2 miljoen
Operationele kasstroom bedraagt € 1,0 miljoen negatief en netto cashpositie is € 2,4 miljoen

HOOFDPUNTEN TWEEDE KWARTAAL 2024

Omzet met € 31,3 miljoen in lijn met het eerste kwartaal 2024
Nettoresultaat stijgt van € 0,6 miljoen naar € 0,8 miljoen
EBITDA stabiel op € 2,4 miljoen

VOORUITZICHTEN 2024

Handhaving van de eerder uitgesproken verwachting voor 2024 met nadruk op bescherming van de winstgevendheid

Gerben Moerland, Chief Executive Officer van

Ctac Group:

De begin dit jaar in gang gezette strategieherijking, waarbij we meer focus aanbrengen in onze proposities en marktopstelling, is positief ontvangen door onze stakeholders. We hebben de afgelopen periode de interne samenwerking versterkt, salesprocessen verder verbeterd en de aandacht voor operational excellence geïntensiveerd. De eerste resultaten van de inspanningen zijn zichtbaar. Zo groeit de pijplijn en vindt er meer cross-sell plaats waardoor we nog meer als groep gaan acteren. De vervanging van het servicemanagementsysteem en ons public cloud ERP-systeem, om de strategie te borgen en de organisatie naar een hoger niveau te tillen, verloopt volgens schema.

Zoals eerder aangegeven verschuift ons verdienmodel door de cloudmigratie van traditionele softwarelicenties naar een op gebruik gebaseerde benadering. De trend van het eerste kwartaal zet zich door. Daar waar de hostingactiviteiten teruglopen nemen de cloud-based licenties toe. Deze toename zorgt voor een positieve bijdrage aan de Cloud services omzet. De versterkte focus op cloudoplossingen zal op termijn bijdragen aan verdere groei.

De terughoudendheid in de markt om grote investeringen te doen houdt aan, wat resulteert in minder en kleinere projecten. Dit heeft invloed op zowel de bezettingsgraad als de projectomzet. Tegelijkertijd zien we dat de implementatie van nieuwe technologieën, waaronder AI, snel gaat. We kijken samen met klanten hoe we dit succesvol kunnen inzetten, waarbij de unieke expertise van Ctac in het waarborgen van goede datakwaliteit, helpt bij succesvolle AI-implementaties.


We verwachten dat de toename van ERP-migraties naar de cloud bijdraagt aan de toekomstige omzet. In de tweede helft van het jaar blijven we ons richten op het beschermen van de winstgevendheid en het materialiseren van de orderpijplijn.

https://d15k2d11r6t6rl.cloudfront.net/pub/yu4e/scf3r7z4/wq5/lqg/z24/240726%20Ctac%20N.V.%20-%20Persbericht%20halfjaarcijfers%202024.pdf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL