Meijelse huisarts Rob Elens overweegt juridische stappen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/09/2024 11:26
Huisarts Rob Elens uit Meijel overweegt juridische stappen tegen de bemoeienis van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) over zijn corona-aanpak. De onaangekondigde inspectieonderzoeken hebben er volgens hem diep ingehakt.

"Ik heb er reputatieschade aan overgehouden en ben hierdoor personeel verloren."

Hugo de Jonge
Maandag werd bekend dat Hugo de Jonge als zorgminister zich 'actief bemoeid' heeft met het beleid van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) jegens de huisarts over diens opstelling aan het begin van de coronacrisis, aldus het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Compensatie
Elens wil financiële compensatie krijgen voor het bevlekken van zijn reputatie als huisarts en het verliezen van personeel en patiënten. "Ik ben aan het kijken of juristen mij daarbij kunnen helpen. Een paar juristen geeft aan: 'Moet je niet doen: de minister wint toch. Het ministerie heeft veel macht en een onuitputtelijke bron aan geld'. Hopelijk is er iemand die mij kan bijstaan."

advies van XEA.nl Rob niet doen, je bent klein en Ministeries zijn heel"GROOT"!
De enige die winnen zijn de advocaten!

De Jonge bemoeide zich 'actief' met aanpak Meijelse huisarts
Heel agressief
Vooral de onaangekondigde inspectieonderzoeken van het Ministerie van Gezondheid zouden volgens Elens ingrijpend en 'heel agressief' zijn geweest. "Ik weet het nog goed. We zouden net beginnen met de griepvaccinaties. En ze komen binnen en zeggen: 'We willen nu een gesprek’. Dan willen ze praten, documenten hebben. Dan zit de schrik er bij het personeel goed in."

Gaat te ver
Minister De Jonge zou erop aangedrongen hebben 'disciplinerend op te treden' tegen de huisarts, zo vermeldt het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Ook werd in twijfel getrokken of Elens überhaupt nog zijn beroep mocht uitoefenen. Die bemoeienis gaat volgens hem veel te ver. "Dit is nog nooit gebeurd, dat de minister instrueert om tuchtrechtelijke maatregelen te nemen." Vooral omdat de wet volgens Elens van twee kanten te interpreteren is. "Je moet overleggen met de patiënt. Maar er staat niet hoe."

Experimenteel
De inspectie verweet de dokter dat hij middelen tegen corona voorschreef die alleen voor andere ziekten zijn goedgekeurd. Ook nam de organisatie hem kwalijk dat hij patiënten verklaringen liet tekenen voor een coronaprik. Dat is ook wel zo, aldus het college, maar in plaats van de eerdere berisping krijgt de man nu toch alleen maar een waarschuwing, een mildere straf.

Maar hij en Collega's maakt met dat middel wel mensen BETER, althans de mesten na ca. 4 dagen knapten zij weer op!! En daar ging het toch om!?(red.)

Ondanks de mildere straf betreurt Elens het beeld dat het Centraal Tuchtcollege schetst van hem.


Dit is een nieuwsbericht van

L1 Nieuws

Deel artikel:
NOS informatie
Over de NOS
Werken bij de NOS
Contact
Journalistieke verantwoording
etc. etc..

reactie XEA.nl
Was deze arts niet "zijn tijd voor"! Vroeger maakten artsen wel meer eigen recepten, om patienten weer beter te maken! Dat deed Rob E. ook!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL