Voorzitter en CEO FrieslandCampina kijken vooruit naar najaarsleden-bijeenkomsten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/09/2024 06:51
Vandaag hebben Sybren Attema, voorzitter van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en Jan Derck van Karnebeek, CEO van Koninklijke FrieslandCampina N.V., met enige Nederlandse vakjournalisten vooruitgekeken naar de aankomende najaarsledenbijeenkomsten. Tijdens de informele bijpraatsessie kwamen diverse onderwerpen aan bod, zoals de voortgang van Expedition 2030, de resultaatsverwachtingen voor 2024, het voorzitterschap van de coöperatie en geplande investeringen.

Verlenging voorzitterschap
Met het oog op de aflopende bestuursvoorzitterstermijn van Sybren Attema in november 2025 is hem gevraagd zijn voorzitterschap van het bestuur van de coöperatie en van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. met twee jaar te verlengen. Een tijdelijke statutenwijziging is hiervoor noodzakelijk, waarover op 10 december 2024 gestemd zal worden door de ledenraad.

Sybren Attema: “Ik waardeer het vertrouwen dat in mij is gesteld en heb aangegeven graag beschikbaar te zijn. Het is van groot belang om FrieslandCampina toekomstbestendig en toonaangevend te maken, zodat we onze leden structureel goede inkomsten kunnen bieden.”

Contante nabetaling
Jan Derck van Karnebeek gaf een update over de voortgang van Expedition 2030, het strategische programma van FrieslandCampina. De reorganisatie in zeven businessgroepen heeft gezorgd voor focus op de verschillende product-marktcombinaties en de verwaarding van de ledenmelk. In het eerste halfjaar van 2024 maakte FrieslandCampina een sterke start, met een herstel van de winstmarges en verbeterde marktposities. Ook de cashpositie verbeterde aanzienlijk in de eerste helft van het jaar, ondanks de aanhoudende inflatie en economische onzekerheden.

Van Karnebeek zei hierover: “De eerste helft van 2024 heeft ons een stevige basis gegeven voor onze jaarresultaten en de goede resultaten hebben zich in het derde kwartaal doorgezet. Hoewel we altijd rekening moeten houden met onvoorziene gebeurtenissen, zijn onze huidige winstverwachtingen positief. Op basis hiervan verwachten we dat onze leden-melkveehouders over 2024 kunnen rekenen op een contante nabetaling.”

Investeringen in duurzame weiproductie Workum
FrieslandCampina blijft investeren in groei en verduurzaming. Van Karnebeek kondigde in dat kader een investering van 30 miljoen euro aan in de uitbreiding van de wei-verwerkingscapaciteit in Workum. De wei die wordt aangeleverd door de naastgelegen kaasfabriek zal worden omgezet in hoogwaardige proteïneproducten voor sportvoeding, medische voeding en kindervoeding. Dit investeringsproject omvat ook de vervanging van een gasgestookte indamper door duurzame filtratie-installaties. Deze vervanging zal naar verwachting leiden tot een broeikasgasreductie van 6,8 kton CO2 en een besparing van 350.000 m³ drinkwater per jaar. Het totale project zal naar verwachting in 2026 worden voltooid.

ga voor de foto naar
https://www.frieslandcampina.com/nl/nieuws/voorzitter-en-ceo-frieslandcampina-kijken-vooruit-naar-najaarsledenbijeenkomsten/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL