Pechgeneratie tegemoet komen? Zij moeten zich schamen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/01/2024 13:04
Zo kopte een van de grootste Courant van Nederland vanmorgen.
Over onze "KOP" boven dit verhaal zullen wij uitleg geven.
De generatie van onze "nestor', had geen eisen, zij hadden geen keuzes tussen op Kamer en geld lenen en zeker niet over het te betalen "rente tarief", waren geen eisen!

De oudste van de jongens mocht leren en daar was amper geld voor, veel ouders lagen er "krom" voor!
De meisjes deden de achtste klas e/o de "huishoud school". De echtgenote van onze nestor mocht de huishoudschool doen en toen als 14 jarige aan het werk, ook bij hen was het geen "vetpot"! Wist zich via cursussen op te werken tot "schrijfster A bij de belastingdienst". En was tevreden en nog steeds !

De jongens, waarvan er meestal 1 mocht studeren, waren een zware "lastpost" voor de ouders. Uit huis op kamers was er niet bij. Veel reizen, met fiets naar de grote stad en daarna met de trein dagelijks op & neer weer van & naar huis.
Reiskosten vergoedingen, waren er niet bij.
Studie vergoedingen waren er ook niet bij, alle lasten, (lees) boeken en aanvullingen kwamen voor eigen rekening van de ouders.


De oudste was blij dat hij en soms een zij, mochten doorleren.

Deze aanpak legde wel een basis onder de inzet van de Jongen e/o het meisje, als zij later een baan kregen. Want daarna was het bijleren voor het vak waarvoor gekozen was en wel op avondschool/cursus. Zo kon je opklimmen naar de top van het Bedrijfsleven.
Deze ervaring delen wij ook nog af & toe met een ex CEO (wordt volgende maand 91 jaar) van een AEX fonds heden ten dagen. Prachtig zoals hij met inzicht en inzet dat heeft bereikt en hij praat er met "trots" over. Wij hadden geen slaris van in de miljoenen en toch waren wij tevreden, weet hij te vertellen. Er is tegenwoordig ook geen juiste verhouding meer in de slaris, tussen de jongste bediende en de CEO van het bedrijf en dat stoort hem echt!

Wij gingen ervoor, ook in AVA's, die altijd spanningen met zich meebrachten, maar wij kwamen er meestal goed uit!

Waarom schrijven wij dit?

De huidige generaties zijn net "postduiven", de betere duiven vliegen voor de beste prijzen van hot naar her!! Binding voor/met het bedrijf is er nauwelijks meer!

Daar werkt het Governance ook niet positief aan mee.
Regels moeten wel voordeling zijn voor 't "Bedrijf e/o Medewerkers", maar daar hebben wij onze twijfels over, na de invoering van de Commissie Peters!

De mentaliteit is meer praten, dan daden!

Dat zien wij ook bij de huidige generatie studerenden. Het moet allemaal naar hun zin gaan en "leuk zijn tijdens het studeren, maar dan ondergraaf je de mentaliteit, om te presteren en je inzetten voor het bedrijf!

Daar schort 't nu meestal aan en dat zien wij ook in de Politiek!
Wat heeft Rutte in de afgelopen 13 jaar met zijn " wisselende club" en een "bende van gemaakt", er resteren nu zoveel crisissen dat het volgende Kabinet niet weet waar zij het eerst aan moeten beginnen.
En dan Omzigt maar draaien over "grondwet en andere zaken!

Pak eerst de "pijnpunten in Nederland aan en zeur niet over andere zaken, BEGIN!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL