Vervolg op uitspraak Oranjewoud, Ondernemingskamer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/01/2024 13:46
Met dank aan de VEB
De Ondernemingskamer heeft op 28 november 2023 de minderheidsaandeelhouders van Oranjewoud veroordeeld hun aandelen over te dragen aan Sanderink Investments B.V. voor een prijs van 10,06 euro te vermeerderen met wettelijke rente vanaf 31 december 2021. Sanderink Investments B.V. is in deze beschikking veroordeeld tot betaling van voornoemde prijs tegen levering van de aandelen.

Op grond van art. 2:92a lid 7 BW geldt: “Staat het bevel tot overdracht bij gerechtelijk gewijsde vast, dan deelt de overnemer de dag en plaats van betaalbaarstelling en de prijs schriftelijk mee aan de houders van de over te nemen aandelen van wie hij het adres kent. Hij kondigt deze ook aan in een landelijk verspreid dagblad, tenzij hij van allen het adres kent.” De VEB heeft als bekende aandeelhouder nog niet van deze aankondiging kennis mogen nemen, ook niet in een landelijk dagblad.

In de regel duurt het enige tijd voordat de overdracht van de aandelen in gang wordt gezet. De wettelijke rente (deze is sinds 1 januari 2024 liefst 7%) loopt dus gewoon door in de periode dat Sanderink Investment B.V. geen actie onderneemt. Door de vertraging lijdt u dus geen schade.

dec. 5 2023 op de website van Oranjewoud. https://www.oranjewoudnv.nl/uitkoopprocedure-aandelen-oranjewoud-n-v-uitspraak-ondernemingskamer/

Uitkoopprocedure aandelen Oranjewoud N.V. – uitspraak Ondernemingskamer
Utrecht, 5 december 2023

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Oranjewoud N.V. hebben kennisgenomen van de uitspraak van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam van 28 november 2023.

De Ondernemingskamer heeft onder meer:

de minderheidsaandeelhouders/gedaagden veroordeeld het onbezwaarde recht op de aandelen in het geplaatste kapitaal van Oranjewoud N.V., waarvan zij houder zijn, aan Sanderink Investments B.V. over te dragen;
de prijs van de over te dragen aandelen vastgesteld per 31 december 2021, en wel op € 10,06 per aandeel;
bepaald dat die prijs, zolang en voor zover deze niet is betaald, wordt verhoogd met de wettelijke rente vanaf 31 december 2021 tot de dag van de overdracht of de dag van consignatie van de prijs met rente; en
Sanderink Investments B.V. veroordeeld de vastgestelde prijs, met rente, te betalen aan degenen aan wie de aandelen toebehoren tegen levering van het onbezwaarde recht op de aandelen.
Tot zover de beslissing.

Sanderink Investments B.V. kan zich van zijn betalingsverplichting bevrijden door de vastgestelde prijs met rente voor alle nog niet overgenomen aandelen te consigneren. Consignatie vindt plaats bij het Ministerie van Financiën. De minderheidsaandeelhouders houden hun aandelen hoogstwaarschijnlijk via een bank/effectenhuis, een zogenaamde bij Euroclear aangesloten instelling. Voor Euroclear geldt een eenvoudigere consignatiekasprocedure. De aandelen worden door de aangesloten instellingen (giraal) op een speciale rekening van Euroclear geboekt. Euroclear zal zich wenden tot het ministerie (na de consignatie). Euroclear zal het geld ontvangen en overboeken naar de rekeningen van de aangesloten instellingen en die betalen het door aan de minderheidsaandeelhouders die hun aandelen zijn kwijtgeraakt.

Zodra betaling van de koopprijs voor de aandelen door Sanderink Investments B.V. aan de consignatiekas heeft plaatsgevonden, zullen de minderheidsaandeelhouders via hun bank/effectenhuis hun deel van de koopprijs ontvangen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL