Leidde de euro tot een hoge inflatie?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 05/01/2024 10:23
De jaren nadat de euro was ingevoerd hadden mensen het gevoel dat de euro gepaard was gegaan met een flinke reeks prijsstijgingen. Zo dacht maar liefst 93 procent van de Nederlanders in 2003 dat winkeliers prijzen hadden verhoogd bij de overgang naar de euro.

Heden ten dage weten wij beter.
De Euro = de "Pleuro" geworden en heeft ook voor veel onrust gezorgd. Dat wordt in alle toonaarde wel door de Leiders ontkent!
Maar U weet & kent nu wel de mentaliteit van de Leiders, die er in het algemeen heerst.

Mijnheer Rutte stond 13 uur te liegen en is mogelijk kandidaat voor een TOP functie. Terwijl; hij altijd zei: "ik ben niet in voor een Functie in Europa"!

Kijk eens naar de huizenprijzen na de invoering van de EURO!
De Loon stijgingen en diensten! Alles is schrikbarend gestegen en het Beleid eens naar de "tering naar de nering" te zetten was er niet bij, althans wij van de redactie hebben dat in de uitvoering van een gedegen "beleid" niet gemerkt.

Ook heeft de EURO het uitgeven van "GELD", in algemene zin verdubbeld, diensten en bouwmaterialen werden mede door mindere werk uren in veel Westerse Landen, aanzienlijk duurder. Dit in samenloop met elkaar, zitten wij NU in een loon-prijsspiraal!
Dan wordt er wel gezegd, de inflatie is dalende, ach, waarom horen wij NIETS MEER VAN HET CBS over de alsmaar stijgende schuldenlasten in Nederland en elders in de Wereld!?
In het verleden konden Landen hun beleid (lees het sturen van inflatie etc.). doen met hun "rente-tarieven" en zo ieder afzonderlijk, stabiliteit in hun economie brengen.
Weg is/zijn de eigen mogelijkheden ter sturing economie en "RUST" in het eigen land. Interne ruzies zijn het gevolg en verdeeldheid!

Er komen nog steeds landen bij de EU, terwijl de "EENHEID" steeds meer verdeeld raakt in de EU. WIJ voorzien, net als de Britten een stroom van "exits" in de EU, alleen de uitredingskosten en de rompslomp er om heen weerhoudt nog veel Landen.

Brussel treedt ook steeds meer op als " ALLEENHEERSER" over alle EU Landen, terwijl de wetten van die Landen nauwelijks meer in het VOORDEEL van de eigen Burgers uitpakken. De Britten zullen over enkele Jaren een beter uitgangspunt hebben in de economie, dan dat zij er bij waren gebleven.

Het Nieuwe Kabinet moet snel uit de EU treden, want als het "VETO RECHT" verdwijnt, dat hebben Burgers in de EU ook geen rechten meer, dan bepalen de grotere EU Landen wat er in kleine EU gaat gebeuren.

Er is toch een spreekwoord t.w.:" SAMEN GOED IS GEEN GOED"!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL