VVD 'er Mevr. Annemarie Jorritsma-Lebbink Eerste Kamerlid van de VVD.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/06/2023 10:20
DEN HAAG Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) zegt dat voormalig verkenner Annemarie Jorritsma (VVD) zich tijdens de kabinetsformatie negatief heeft uitgelaten over Kamerlid Pieter Omtzigt. Volgens Arib noemde Jorritsma de ex-CDA’er in maart 2021 ’een probleem’ en ’een risico’ voor het te vormen kabinet.

Dat schrijft Arib woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Arib was door de Kamer gevraagd om te reageren op berichtgeving van Nieuwsuur, waarin melding werd gemaakt van een gesprek van de verkenners Kajsa Ollongren (D66) en Jorritsma met Arib. Kort na de verkiezingen in maart 2021 spraken zij over de manier waarop het nieuwe kabinet moest worden geformeerd.

„De verkenners uitten hun zorgen over de positie van CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra en het CDA”, schrijft Arib nu over het gesprek van ruim twee jaar geleden. „Zij vreesden dat de heer Omtzigt, die op nummer 2 van de CDA-lijst stond, meer stemmen zou halen dan de heer Hoekstra. Volgens mevrouw Jorritsma kon dit ’een probleem’ en ’een risico’ voor het te vormen kabinet worden.” Volgens Arib is er geen gespreksverslag van het ’informele gesprek’ gemaakt. Wel waren er aantekeningen gemaakt: die zijn al eerder geopenbaard.

De oud-verkenners lees verder op
https://digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.telegraaf.nl/cdn/premium/5f0ebe825d7a4d0032c57d8f53847bd8/web/OPS/cciobjects.json#/pages/8

reactie XEA.nl
Zo werkt de politiek in Holland, list & bedrog. Maar waar is dat niet!?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL