Koper neemt de rol van olie over en stijgt tegen 2025 tot $15.000 dollar per ton vanwege de cruciale rol in de energietransitie, denkt Goldman Sachs

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/06/2023 09:23
Voor het metaal koper is een speciale rol weggelegd in de energietransitie.
Tegen 2025 kan de prijs van het metaal tot 15.000 dollar per ton stijgen, een toename van 66 procent vanaf het huidige niveau.
De vraag naar koper zal de komende tijd hard stijgen, terwijl het aanbod waarschijnlijk nog jaren achterblijft.
Bekijk de homepagina van Business Insider Nederland voor meer artikelen.
Koper zal een cruciale rol spelen bij de overgang naar een CO2-arme economie en de vervanging van olie als energiebron door hernieuwbare alternatieven.

Aangezien er een aanbodtekort is van koper kan de prijs van het metaal met meer dan 60 procent stijgen in de komende vier jaar, concluderen analisten bij zakenbank Goldman Sachs in een rapport met de titel Koper is de nieuwe olie.

De toename van de vraag en het aanhoudend lage aanbod zou de prijs van koper tot 15.000 dollar per ton kunnen opdrijven tegen 2025, vergeleken met het huidige niveau van ruim 9.000 dollar per ton, aldus de analisten van de bank.

Koper is nodig voor de energietransitie
Koper is een metaal dat een belangrijke rol speelt bij het leveren van groene energie uit wind, zon en andere hernieuwbare bronnen. Het element bezit de fysieke eigenschappen die voor die processen nodig zijn, aldus de analisten.

"Bij de discussie over de aankomende piek in de vraag naar olie wordt vaak over het hoofd gezien dat de vervanging van olie door duurzame energiebronnen gepaard zal gaan met een toename in gebruik van koper en andere belangrijke metalen", aldus het rapport.
lees verder op
https://www.businessinsider.nl/koper-olie-energietransitie-2021-prijs/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL