Deskundige aan het woord in de media.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/12/2022 06:56
In de media blinken deskundige alweer naar 2023! Wat gaat het worden? Individuele aandelen, obligaties, Binnenlandse e/o buitenlandse?

Wij van de redactie blijven erbij, "de reguliere aandelen zijn uit"!
Innovatieve, Edelmetalen, ICT en Mijnbouwers zijn in!

De nadruk leggen wij op de Grotere Mijnbouwers en daarna op de "junior Mijnbouwers.
Een springt eruit!
Entree Resources,
Deze hebben wij al vaker beschreven! ga naar https://www.entreeresourcesltd.com/
Entrée/Oyu Tolgoi JV Project
The Entrée/Oyu Tolgoi joint venture property comprises Lift 1 and Lift 2 of the Hugo North Extension copper-gold deposit and the Heruga copper-gold-molybdenum deposit, as well as a large underexplored, highly prospective land package. Rio Tinto is managing the construction of Lift 1 of the Hugo North (including Hugo North Extension) underground mine on both the Oyu Tolgoi mining license and the Entrée/Oyu Tolgoi joint venture property. First development production from Hugo North Extension Lift 1 is currently expected in H2 2023.

Info over
Share Structure (as of November 8, 2022)
Shares Issued & Outstanding basic 197,964,931
Options 7,849,500
Warrants 5,139,000
DSU’s 955,000

Even een nadere toelichting.
In Mongolië is het Oyu Tolgio (OT) project in wording, mogelijk de toekomstige derde of vierde kopermijn van de wereld.
De Mongolische Regering en Turquoise Hill waren de partners t.w. 34 en 66% van het project.
Maar Rio Tinto nam een meerderheidsbelang in Turquoise Hill en heeft j.l. Turquoise Hill voor C$ 43 overgenomen.
Echter de samenwerking Rio Tinto en de Mongolische Regering loopt uitsteekt naar wens1 De Mongolische Regering wil echter "alleen" met Rio Tinto verder (lees) zaken doen. Dus zal de andere partij (lees) Entree Resources ook door Rio Tinto uitgekocht moeten worden. Na de afhandeling van de Overname van Turquoise Hill zal spoedig daarna Entree Resources overgenomen gaan worden. Het aandeel Entree Resources doet ca. C$ 1,165 tot C$ 1,20.

Dus zal een overnam door Rio Tinto geen al te groot bedrag vergen, zie hierboven het kleine overzicht van het aandelen pakket van Entree Resources.
Wij van de redactie gaan uit, dat in maart - april 2023 de overname van Entree Resources zal gaan plaats vinden. Tegen welke prijs?
Onze schatting is tussen de C$ 2,25 en C$ 2,50!
Maar er zijn grootaandeelhouders bij Entree Res. en 1 met ruim 25%. Die moet zeker tevreden gesteld worden, dus kan er zelfs boven de C$ 2,50 (tax XEA.nl) geboden worden.
De tijd zal het leren.

Waarin beleggen?
Wij zijn geschokt over het feit, dat het handelssysteem van Euronext niet betrouwbaar is. Zie ons onderbouwing op https://www.xea.nl/advies.php?type=toon&id=dba-45757

Dit is de klacht die wij naar de AFM hebben gestuurd begin augustus 2022
De AFM heeft geen bevestiging gestuurd en de EURONEXT, dhr B. verwees hun fout naar onze bemiddelaar. Maar het is toch het Euronext systeem!? Neen, U moet bij Uw bemiddelaar zijn.
Heel vreemd, want die wilde alleen een telefonisch antwoord geven.

Dus trekken wij de "betrouwbaarheid van het Euronext systeem "sterk" in twijfel.

OOK gaan straks de Pensioenen qua waardering & uitbetalingen beoordeeld worden op dit Onbetrouwbare systeem van Euronext.

Onze bevindingen zijn het volgende: de prijsvormingen kunnen beïnvloed worden door deze gemanipuleerde systemen!

Dus durven wij niet meer te schrijven, waarin beleggers het beste in kunnen beleggen. Aandelen, waarvan de prijzen gestuurd kunnen worden, ETF's, obligaties e.a. producten!?

Op 1 april 1977 kwamen de eerst Call Opties in de handel te Amsterdam en 1 jaar later kwamen de Puts er ook bij. In het begin was het een "dunne" en meestal verlies latende handel.

Echter kwamen er met de regelmaat steeds en nog nieuwe producten bij. De "handel" werd steeds complexer en nauwelijks nog te controleren.

Dat vinden wij het grootste nadeel, de handel kon in het verleden nauwkeurig worden gecontroleerd, omdat aandelen - obligaties e.a. waardepapieren een "uniek eigen nummer hadden"!
Door de computerhandel is die Uniek nummering van de waardepapieren afgeschaft.

DAARDOOR is letterlijk & figuurlijk het "HEK van de DAM" af!
Door de massaliteit van de handel(lees) omzetten, is door die afschaffing van unieke nummers van waardepapieren NIET meer MOGELIJK!

IS is geen controle meer mogelijk op het totaal aantal aandelen van Bedrijf A, o.a. hoeveel aandelen eruit staan op de Balans van Bedrijf A en het aantal aandelen die er "totaal gezien". worden verhandeld ter beurs, als onderliggende waarden voor handel in aandelen van Bedrijf A, verpakt in optie contracten(lees die opgevraagd kunnen worden, onderliggen waarde bij opvragen ETF's etc. etc..

Daardoor worden stukken anoniem uit het Centraal depot gebruikt, van beg
leggers die niet weten dat hun aandelen niet meer voorradig zijn in het Centrale depot. Controle is NIET mogelijk. Ook kunnen ETF's leveringsproblemen opleveren in sommige gevallen. Daar zijn bij edelmetalen enige tijd geleden waarschuwingen voor gegeven.

De gehele handel op de Effectenbeurzen, is kwetsbaar geworden en speciaal door "falend toezicht" en het alsmaar toelaten van producten, die niet zijn uitgetest.

Daarom onze waarschuwing, vaar Uw eigen "koers", bij tekort kennis bij Uzelf, laat U dan niet verleiden, dor alle mooie verhalen.
De "mooie verhalen hoor je op de verjaardag, maar over de mindere resultaten wordt gezwegen.

Het bovenstaande schrijven is/zijn geen koop/verkoop adviezen.

XEA.nl zet de berichten "GRATIS" op de website en onder journalistiek, anders hadden wij NIET meer mogen schrijven. DAAROM wil de AFM een inschrijving in hun register.
Maar dat weigeren wij. Ook de foute in het systeem van Euronext is een grote fout van XEA.nl Mogen wij niet aan de grote klok hangen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL