Rebellen Tigray en Ethiopische regering akkoord over wapenstilstand

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/03/2022 13:27
25 maart 2022 09:46
Laatste update: 3 uur geleden
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via emails.
De rebellen in Tigray, in het noorden van Ethiopiƫ, zijn vrijdag (25/3/22) akkoord gegaan met een wapenstilstand die de Ethiopische regering donderdag afgekondigde. Nu wordt het mogelijk om noodhulp toe te laten in de afvallige regio. Het staakt-het-vuren is een belangrijke wending in het conflict dat al ruim zestien maanden duurt.

In een verklaring aan het Franse persbureau AFP laten de rebellen vrijdag weten "de vijandelijkheden met onmiddellijke ingang te staken".

De regering kwam met het voorstel voor een "humanitaire wapenstilstand" zonder einddatum in de hoop dat er meer voedselhulp naar Tigray kan worden gestuurd. In de regio lijden bijna alle 5,5 miljoen inwoners honger door het conflict tussen de regering en de rebellen uit Tigray (TPLF).

"Om het succes van de wapenstilstand te vergroten, roepen we de rebellen in Tigray op om af te zien van agressie en zich terug te trekken uit de gebieden in nabijgelegen regio's die ze controleren", stelde de regering donderdag.

Sinds november 2020 is een bloedig conflict aan de gang in Ethiopiƫ. Premier Abiy Ahmed zond toen troepen naar Tigray in een poging de macht te breken van het TPLF, dat zich weinig aantrok van de centrale regering. Van 1991 tot 2018 regeerde de beweging nog het hele land, maar sinds de verkiezingen van 2018 is premier Ahmed aan de macht.

reactie XEA.n;
Wij zagen de aan omzet van Sun Peak al, dat er iets positiefs in de lucht hing.
Dan kunnen de Mijnen in het Noorden van Ethiopiƫ weer opstarten en hun strategie gaan uitwerken.
De prijs van de4 aandelen Sun Peak kan dan weer omhoog.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL