Aantekenen Oranjewoud in verband met de AVA van 22 maart a.s.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/02/2022 11:48
Aantekenen met bewijs van afgifte.
Onderwerp BAVA 22 maart 2022 te WAAR?

Geachte Mevr. D. Hendriks en directie Oranjewoud & Raad v. Commissarissen

Wij zijn nu circa 10 maanden verder (onderstaand bericht van 30 -4-21 uitstel jaarcijfers 2020 )en nu nog steeds geen cijfers 2020! Je kunt niet onbeperkt blijven uitstellen de jaarcijfers van 2020. Die behoren de aandeelhouders in een AVA goed te keuren.

Nu wel een BAVA, maar waarom geen rondvraag in deze BAVA van 22 maart en gelijk een AVA over 2020 cijfers!?
Het Monddood maken van de Aandeelhouders?
De CEO van Oranjewoud lijkt zijn eigen weg te gaan en heeft de afgelopen 5 jaar, in de AVA ‘s de aandeelhouders niet de waarheid verteld. Want wij kregen geen dividend, want het eigen vermogen moest in de onderneming blijven. Een terechte beslissing, als je wilt uitbouwen van je onderneming als strategie hebt en daar gingen de aandeelhouders mee akkoord. Want dat zou terugkomen in de beurswaardering “zei de CEO”! De CEO trok de vergelijking verschillende malen met Arcadis, die waren te duur en Oranjewoud was te laag gewaardeerd op de beurs. Nu worden/zijn “wel twee ondernemingen verkocht”, dus geen uitbouw van de onderneming!

Nu krijgen zij(aandeelhouders) een bieding, die lager is, want Sanderink gaf via een stroman zelfs meer dan wat er nu geboden wordt t.w. EUR 6,20 per aandeel. Wat een “bedrog van de CEO in de voorgaande AVA’s (lees 5)”! Waar/blijft is de Raad v. Commissarissen met hun eigen verweer! Op deze gang van zaken? Graag verneem ik van Oranjewoud de stand van zaken, omtrent de cijfers 2020 en de AVA! 0ver 2020? Waarom is deze AVA niet gelijk tijdig met de BAVA?

Of speelt de Directie een spelletje met de aandeelhouders en de jaarcijfers 2020 en de AVA daarover maar weglaat!? Zoals Mevr. Mr M. Lok wel voor de aandelen Oranjewoud optreedt bij de Ondernemingskamer te Amsterdam van de G. Sanderink en "niet" voor de restant aandeelhouders die nu worden uitgerookt!? “Mevr. Mr. M. Lok treedt toch op kosten van alle aandeelhouders van Oranjewoud op”! Zij wilde niet optreden namens de rest aandeelhouders. Vertelde zij mij. Die moesten zelf maar een advocaat in de arm nemen. Vreemde zaak!

In het verleden was er geen R.v. C. en nu moeten de huidige Raad v. Commissarissen eerst weg en de nieuwe R.v.C gaat zich vermoedelijk verschuilen achter, daar weten wij niets van!

Dit is geen gebruikelijk BAVA in de "juiste volgorde" vind ik en heb dit, een BAVA zonder rondvraag nimmer meegemaakt. a.s. 1 Maart zit ik 60 jaar in het vak financiële zaken als oud rapporteur aan de DNB.

Vragen en opmerkingen
Oranjewoud N.V. stelt aandeelhouders in de gelegenheid om tot en met 15 maart 2022 vragen en/of opmerkingen over de geagendeerde onderwerpen door te geven.

Ik wil mij aanmelden voor de BAVA van Oranjewoud N.V. (Oranjewoud N.V. – ‘Aanmelding BAVA’, Postbus 24, 8440 AA Heerenveen met 1 aandeel Oranjewoud.
Daar zal ik mijn bank ook opdracht voor geven.

Hoogachtend
Redactie XEA.nl
Bijlage vragen en opmerkingen
bijlage van de aangetekende met bewijs van afgifte.
Van aandeelhouders o.a.Redactie XEA.nl & lezers van XEA.nl

Vragen & opmerkingen.
1. Wanneer is de algemene Vergadering van Aandeelhouders (later AVA) over het jaar 2020 en liefst in fysieke vorm?

2. Ik wil zo snel mogelijk het jaarverslag 2020 ontvangen en niet zoals toentertijd in Utrecht, dat de jaarverslagen er voor de AVA nog niet waren en daardoor vertraging was bij de opening van de AVA.

3. ik stel voor een “super dividend”, als nabetaling van de uitgestelde dividenden.

4. Welke strategie hanteert Oranjewoud? Oranjewoud heeft al een begin gemaakt met verkoop van onderdelen o.a. Worksphere aan SPIE, die ontzettend blij waren met deze aankoop. Welke prijs is daar voor ontvangen? Ook de verkoop van Edelgrass, wat heeft dit bedrijf opgeleverd?

5. Indien een super dividend niet betaald wordt, dan de winst die gemaakt is op de twee verkochte bedrijven t.w. Worksphere & Edelgrass, als extra uitkering op de uitkoopprijs, die de deskundige van de Ondernemingskamer vastgesteld.

6. Waarom hebben de directie & Raad v. Commissarissen van Oranjewoud, haar zittende aandeelhouders geen aanvaardbare “bieding gedaan”? Zij zijn altijd “loyaal aan Oranjewoud geweest"! NU heeft de Directie & de zittende R.v.C hen vernederd.
Dat weegt nog het aller zwaarste. Veel oudere aandeelhouders ervaren de behandeling als een soort “oorlogsdaad/overval”! Want toen hadden ze “ook niets te vertellen” en deze houding heeft de Directie & R.v. C. van Oranjewoud ook tegen de nog zittende aandeelhouders aangenomen! Als U zegt, dat was niet de bedoeling, maar “het voelt voor de ouderen wel zo”! Waren wij dan zo “onwillig”!?
7. Hoe lang verwacht U, dat de procedure zal duren?
Als oud rapporteur aan de Nederlandse Bank, weet ik dat taxatie van BV’s en Oranjewoud heeft er ruim 200, meer dan 1 jaar e/o langer kan duren.
8. Wat gaat U ondernemen, indien de “duur” zolang gaat innemen?

Opmerking(en).
Wat is deze actie door de CEO en als eigenaar van Sanderink Investments B.V. mij en andere aandeelhouders zwaar tegen gevallen.
Wij hebben misschien de integriteit van het management onderschat. Want zo ga je niet met elkaar om! De AVA’s waren altijd in een goede & plezierige harmonie verlopen, dan komt deze uitkoopregeling als ondankbaar op het dak van de zittende aandeelhouders.
Namens diversen aandeelhouders vraag ik een betere uitkoopprijs dan die EUR 6,10 en dan had de Directie van Oranjewoud en de R.v.C met plezier van elkaar kunnen scheiden.
Wat is er mooier een “scheiding met twee partijen met een handdruk en een etentje er na.

Misschien het overwegen waard! Want krap bij “kas” zit U niet na de twee verkopen en misschien worden er meer onderdelen verkocht.
De nieuwe vrouwelijke Commissaris mevr. R. Rijbroek was al door een lek binnen gekomen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL