Verslag BAVA CSM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/07/2002 07:16
Om 15.30 uur opende Prof. Drs. P.Bouw de vergadering, hij verontschuldigde zich dat hij al de bekende zaken doorneemt, maar het moet nu eenmaal. Aanwezig waren 10 aandeelhouders met 75.890.023 aandelen en 78 cert.aandeelhouders met 6.975.184 sts., die allen stemrecht hebben.
Wij zijn hier voor statutenwijziging.
Ten eerste: afschaffing van het vrijwillig structuurregime N.V. niveau.
Ten tweede: uitgifte van financieringspreferente (certificaten van) aandelen.
Ten derde: wijziging van het boekjaar 30/9 naar 1/1.
De Heer Mr. R.R. Hendriks zal U hier uitleg van geven. Hij geeft eerst uitleg over de manier waarop CSM het boekjaar gaat wijzigen en waarom.
Het waarom is; suiker was eerst hoofdactiviteit (seizoenpatroon sept.-dec.) per kalenderjaar zou onjuist zijn.
CSM is nu veel groter geworden, suiker heeft nu nog maar een kleine (maar toch belangrijke) positie, dus is een normaal kalenderjaar beter. Nu zitten wij altijd met een Managementjaar en een boekjaar. Dit geeft weleens verwarring en de kosten zijn hoger en de directie zit altijd met 2 setscijfers in het hoofd. Ook door de internationalisering van CSM is het verstandiger, dus het volgende boekjaar wordt met een kwartaal verlengd. Maar het zal vanaf nu tot febr. 2005 duren voor alle cijfers vergelijkbaar zijn zijn. Wij zullen dus steeds nog hier naar toe werken en dat loopt tot febr. 2005.
28 Nov. 2002 komen de jaarcijfers en div.voorstel met winstverwachting 4e kw. 2002 + kalenderjaar 2003. 29 Januari 2003 is de AVA over 2002 en dan krijgt u een slotdividend op 23 febr. 2003 en als eenmalig extra een interimdiv. over het 4e. kw. 2002. Op onze vraag; waarom gaat u niet permanent over op het geven van een interimdividend, daar zou dan overgedacht worden. Maar wij kregen de indruk, dat het daarbij zou blijven (dus geen int.div.).
Uitgifte van cumulatieve Preferente aandelen te noemen finprefs. Krijgen dividend (rente) die niet fiscaal aftrekbaar is. Het percentage zal ca. 6% bedragen. Het heeft te maken met variabele rente vastgesteld op basis van zes-maands EURIbor. Vastgestelde renteperiode gemiddeld 10 jaar. Deze finprefs zijn vrij verhandelbaar zonder toestemming van CSM en de uitgifte is "marktconform". De totale hoofdsom zal ca. 80 tot 100 miljoen euro zijn. Waarom nu? Nu de rentestand is nu laag, dus voordelig voor CSM en haar aandeelhouders. CSM wenst een optimalisatie structuren kosten van het kapitaal.
Door de uitgifte van de finprefs en de inkoop eigen aandelen zal de wpa. de komende jaren met ca. 2% extra stijgen.
Wij hebben al wat eigen aandelen ingekocht en het restaant (op onsze vraag), daar gaan wij ca. 6 tot 12 maanden vanaf nu over doen. Er zal een licht onderdeunend effect naar de koers CSM vanuit gaan. Op de koers van nu ca. 25, zullen wij dan ca. 4 miljoen aandelen nodig hebben.
De wijziging van Structuurregime komt, omdat er nu meer medewerkers in het buitenland werken. Een van de aanwezigen vond de opheffing van het structuurregime een goede daad. Wat moet je ermee, zei deze.
De wijzigingen zullen doorgevoerd worden in de statuten en daar gaf de notaris een kleine toelichting op. Het adm. Kantoor werd weer aangevallen door de VEB. Daar werd door de Heer Voogd van het adm.kantoor een uitleg over gegeven. Maar dat was niet voldoende en U stemt nergens tegen en U vraagt niet om kwrtaalberichten. Nu, na veel tijd eraan besteed te hebben, werd het een van de aanwezige te bar. Mijnheer de voorzitter, dat wij hier nu zitten, is te danken aan het adm.kantoor. Want als die in de jaren zeventig (red.debel. overname door Gist en KSH) waren overgenomen, nu dan was het niet best met ons afgelopen. Dat was juist zei de voorzitter en wij zijn ook heel blij met de werking van het adm. kantoor. En kwartaalberichten brengen veel extra werk, maar als het wettelijk wordt, zullen wij eraan voldoen.Veel vragen waren er niet, want er was een duidelijke uitleg en kon de voorzitter de BAVA even over 17 uur sluiten.
Daarna was het nog even napraten, met een gepaste verzorging.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL