Verslag AVA CSM van d.d. 24 jan. 2002

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/01/2002 20:38
Om 14.30 uur opende Prof. Drs. P. Bouw de vergadering en deed dat op een goede en humoristische wijze. Iedereen kon haar/zijn woordje doen en daar werd ook goed gebruik van gemaakt.
Dr. J.A.J. Vink gaf eerst een verslag van het afgelopen boekjaar 2000/2001 (eind per 30 sept.2001) wat weer voor de 24e maal achtereen met winst was afgesloten.
In het kort: Netto omzet Eur. 3.620 miljoen en een nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening voor afschr. goodwill van EUR 177 miljoen. Hieruit wordt een div. van EUR 0,70 of keuze betaald, vaststelling v.h. keuze gem. koers van 12 tot/met 14 febr. a.s.
De vooruitzichten zijn weer goed en er zal meer winst door synergie dan door autonome groei dit jaar zijn, maar wel met een groei van tenminste 10% de wpa. Wij denken dat dit aan de onderkant zit( reactie debeleggersadviseur).
Verder maakte dhr. Vink bekend, dat de overname van Carels van Hero was goed gekeurd, door de OR en door de NMA, dus binnenkort is de feitelijke overdracht.Verder kwamen o.a. de volgende vragen aan bod; welk bedrag behaald u dit lopende boekjaar aan synergie binnen, dat was ca. EUR 20 miljoen, waarvan EUR 10 miljoen bij de Bakery afdeling en 3-5 miljoen bij de zoetwaren en de rest bij de andere divisies.
Een overname door DSM, nu die zitten in het begin van de keten en wij zitten meer op het einde van de keten, dus passen wij niet zo goed bij elkaar.
Wij zoeken naar acquisities in de Bakery en de zoetwaren en wij betalen ca. 10 maal de winst.
Voor de Purac zien wij duidelijk hogere resultaten.
Ook werd er veelvuldig over de wijze van boekhouding van de goodwill gesproken, maar wij houden ons aan de regels, aldus financiele man dhr. Hendriks. Begin feruari gaat de CSM een serie roadshows houden om het aandeel onder een breder publiek bekend te maken, dit om een hogere koers te bereiken.
De andere punten waren haast allemaal hamerpunten en werd de goed geleide vergadering even na 17 uur gesloten.

Wij hebben aan de vergadering een goed gevoel overgehouden en als de roadshows aanslaan, kan de koers van dit aandeel zeker richting EUR 30.
Maar zoals dhr. Hendriks al zei, wij moeten het ook met resultaten waarmaken.
Wij blijven bij een koop advies en zeker voor de langere termijn. Een aandeel om op de plank te leggen en er niet meer naar kijken.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL