CSM: IFRS conversie 2004

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/07/2005 08:33
CSM maakt vandaag de invloed bekend van de conversie van de voorheen toegepaste Nederlandse verslaggevingsregels (NL Gaap) naar de International Financial Reporting Standards (IFRS). Onder IFRS bedraagt het resultaat over 2004 EUR 159,7 miljoen (NL Gaap: EUR 120,1 miljoen). De stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door het terugdraaien van de amortisatie van de goodwill. Het eigen vermogen per 1 januari 2004 zal door toepassing van IFRS dalen met EUR 62,5 miljoen voornamelijk als gevolg van de stijging van de pensioenverplichtingen.

Met ingang van 1 januari 2005 zal CSM ook de IFRS standaarden met betrekking tot financiƫle instrumenten toepassen. Het eigen vermogen zal hierdoor dalen met EUR 122,9 miljoen voornamelijk als gevolg van de herclassificatie van de cumulatieve financieringspreferente aandelen van eigen vermogen tot schuld van EUR 100 miljoen. Het dividend op deze aandelen van circa EUR 6 miljoen zal worden verantwoord als financiƫle last in de winst- en verliesrekening.

De wijzigingen voor de waardering van activa en passiva en het resultaat onder IFRS worden toegelicht. Tevens zal het effect op het resultaat 2004 en de balans per 31 december 2004 onder IFRS worden gepresenteerd alsmede de impact op het eigen vermogen.

CSM zal de resultaten over het eerste halfjaar 2005 (gebaseerd op IFRS) op 31 augustus 2005 bekendmaken.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL