CSM verlaagt langlopende schuld met EUR 145 MILjoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/07/2005 08:47
CSM heeft voor een bedrag van EUR 30 miljoen 1.278.772 certificaten van financieringspreferente aandelen ingekocht. Bovendien heeft CSM vroegtijdig USD 139 miljoen (EUR 115 miljoen) afgelost op haar onderhandse lening 2003 in de VS (US Private Placement Notes 2003).

Deze aandeleninkoop en vroegtijdige aflossing volgen op de recente inkoop van gewone aandelen en betekenen een verdere stap in het proces van optimalisatie van CSM’s financiële structuur. De transacties zijn gerealiseerd met een deel van de kaspositie die is verkregen door de verkoop van de zoetwarendivisie. De aandelen zijn teruggekocht van een Nederlandse institutionele belegger die krachtens Nederlands belastingrecht deelnemingsvrijstelling geniet.

Door deze aandeleninkoop en vroegtijdige aflossing op de onderhandse lening neemt de langlopende schuld af met EUR 145 miljoen.

Als gevolg van onderhavige aandeleninkoop bedraagt het aantal uitstaande financieringspreferente aandelen thans 2.983.794 ten bedrage van EUR 70 miljoen.
De aan beide transacties verbonden kosten zijnde EUR 9,6 miljoen, zullen conform IFRS ten laste van het resultaat 2005 worden gebracht. Hierdoor zullen de toekomstige interestlasten in de komende jaren navenant afnemen.

Achtergrondinformatie
CSM is een wereldwijd opererende producent en leverancier van bakkerijproducten en voedingsingrediënten. Bakkerij-ingrediënten en -producten, melkzuur, melkzuurderivaten en suiker zijn de belangrijkste productgroepen van CSM. Met deze activiteiten heeft CSM een jaaromzet van EUR 2,8 miljard en een personeelsbestand van circa 9.500 medewerkers. CSM is actief in Europa, de VS, Canada, Brazilië en Azië. Meer info: www.csm.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL