CSM VOEGT DRIE NOORD-AMERIKAANSE BAKKERIJBEDRIJVEN SAMEN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/10/2004 15:29
CSM is voornemens drie van haar Noord-Amerikaanse bedrijven
– H.C. Brill Company, Henry & Henry en Baker & Baker – samen te voegen tot één
werkmaatschappij opererend onder de naam H.C. Brill Company. CSM verwacht dat het nieuwe bedrijf in de loop van 2005 operationeel zal zijn.
CSM zal een gespecialiseerde foodservice-/out-of-home-organisatie opzetten teneinde maximaal te kunnen profiteren van de sterke marktpositie van de drie bedrijven. Door deze organisatorische aanpassing kan CSM ook profiteren van de synergie die voortvloeit uit de gecombineerde backoffice- en managementfuncties.
Bovendien zal de nieuwe verkooporganisatie leiden tot een verbeterd product- en dienstenaanbod voor onze klanten. CSM krijgt hierdoor nieuwe groeimogelijkheden aangezien specifieke sterkten binnen de verschillende verkoopapparaten en product- en merkenportfolio’s van de drie bedrijven optimaal kunnen worden benut.
Het nieuwe bedrijf gaat opereren onder de naam H.C. Brill Company. In de Noord-Amerikaanse bakkerijmarkt kan H.C. Brill bogen op een lange traditie als producent en leverancier van gevestigde Brill-merken, met name voor bakkerijen in supermarkten, voor foodservice- en retailbakkerijen.
CSM verwacht dat met de reorganisatie een verlies van circa 50 banen is gemoeid.
Deze herstructureringsmaatregelen ten bedrage van EUR 4,0 miljoen worden bekostigd uit de bijzondere bate uit de in september 2004 aangekondigde verkoop van twee dochterondernemingen van CSM (Dreidoppel en Lachaise).
CSM ondergaat momenteel een transformatie tot wereldwijde producent en leverancier van bakkerijproducten en voedingsingrediënten. In dit kader wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor verkoop van de divisie Sugar Confectionery. Na de voorgenomen verkoop van de zoetwarenactiviteiten zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, melkzuur en melkzuurderivaten en
suiker de belangrijkste productgroepen van CSM. Met deze activiteiten heeft CSM een jaaromzet van EUR 2,8 miljard en een personeelsbestand van circa 9.500 medewerkers. CSM is actief in Europa, de VS, Canada, Brazilië en Azië. Bezoek voor meer informatie: www.csm.nl

Achtergrondinformatie
In de Noord-Amerikaanse markt is CSM de toonaangevende producent en leverancier van bakkerijingrediënten en -producten, waaronder functionele ingrediënten, bakkerijmixen, fruit- en crèmevullingen, couvertures, diepvriesbeslag, vriescake en -deeg. CSM Bakery Supplies North America is gevestigd in Schaumburg, Illinois, en heeft 13 productiefaciliteiten en 28 distributiecentra verspreid over de VS.
Henry & Henry is een gerenommeerd producent van couvertures en fruit- en andere vullingen voor bakkerijen en het foodservicesegment. Henry & Henry is gevestigd in Lancaster, New York, waar het de beschikking heeft over een verwerkings- en distributiefaciliteit van circa 12.000 m2.
Baker & Baker is producent en leverancier van de merken Karp’s, Orth en Baker & Baker. De belangrijkste afnemers zijn het foodservicesegment en wholesale-bakkerijen. Baker & Baker heeft fabrieken in Oak Creek (Wisconsin), Elk Grove Village (Illinois) en Spartanburg (South Carolina).
HC Brill Company is producent en leverancier van het toonaangevende merk Brill, onder welke naam couvertures, bakkerijvullingen, vriesproducten (cookies en cakebodems) en kant-en-klare cakes worden geleverd aan bakkerijen in supermarkten, aan retailbakkerijen en het foodservicekanaal.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL