CSM REORGANISEERT TER VERSTERKING VAN POSITIE IN DUITSLAND

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 18/10/2004 10:56
CSM’s dochteronderneming BakeMark Deutschland reorganiseert haar managementstructuur en stemt daarnaast het verkoopapparaat af op de veranderende marktomstandigheden en de gewijzigde vraag van klanten. Deze maatregelen zijn in lijn met eerdere aankondigingen betreffende versterking van CSM’s strategische kernactiviteiten op het gebied van bakkerijproducten en voedingsingrediënten.
BakeMark Deutschland zal haar verkooporganisatie meer toesnijden op het afgenomen aantal ambachtelijke klanten. Tegelijkertijd gaat het bedrijf zich richten op het groeipotentieel van diepvriesproducten voor met name het foodservice-/out-of-home-kanaal, waartoe restaurants, fastfood-ketens en koffie- en broodjeszaken worden gerekend.
Bovendien zal er een personeelsreductie plaatsvinden op de productielocatie in Delmenhorst om de efficiency te verbeteren.
CSM verwacht dat deze reorganisatie zal leiden tot een reductie van circa 100 banen. Deze herstructureringsmaatregelen ten bedrage van EUR 4,5 miljoen worden bekostigd uit de buitengewone bate van de in september 2004 afgestoten dochterondernemingen Dreidoppel (Duitsland) en Lachaise (Frankrijk).

Redactie XEA.nl
CSM is bezig zich te herorienteren en daar past de inkrimping van de duitse tak ook bij. Geleidelijk zal CSM haar doel bereiken en het zwaarste punt zal steeds meer naar de winstgevende divisies gaan, o.a. Purac.
Dat is de parel die steeds meer vraag naar haar producten krijgt, en ook steeds weer nieuwe prodcten op de markt zet.
CSM is te laag gewaardeerd.
Nutreco en Numico worden overgewaardeerd en daar komen en zullen nog meer bijstellingen van adviezen komen. Een ruil naar CSM nu is zo verkeert nog niet, zo zien wij dat.

Van en over CSM,
CSM verandert in een wereldwijd opererende onderneming, actief op het gebied van bakkerijproducten en voedingsingrediënten. De belangrijkste productgroepen zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, melkzuur, melkzuurderivaten en suiker. Met deze activiteiten heeft CSM op jaarbasis een omzet van EUR 2,8 miljard en circa 9.500 medewerkers. CSM is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië.
Momenteel onderzoekt CSM de mogelijkheid van verkoop van de divisie CSM Sugar Confectionery.
Meer info: www.csm.nl
CSM Bakery Supplies Europe is actief in 16 Europese landen. De divisie concentreert zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van een breed assortiment bakkerij-ingrediënten en -producten aan professionele bakkers en afbakkers. Met een marktaandeel van 12% wordt CSM Bakery Supplies Europe
gezien als marktleider in Europa, met nummer 1 posities in Duitsland, Italië, Engeland en Frankrijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL