Purac (CSM) gaat zelf in Japan melkzuur verkopen..

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/09/2004 14:26
Purac, de wereldmarktleider op gebied van melkzuur en melkzuurderivaten, gaat in Japan haar verkopen zelf doen en misschien ook in de andere regio's in de Oostmarkt.
In Japan werden de verkopen via "agentschappen" gedaan, maar de verdiensten waren te laag en CSM's dochter Purac had de verkoopsprijs niet zelf in de hand.
Soms lag de prijs van het product enkele malen boven de eigen prijs van Purac.
CSM overweegt daar ook in de regio een eigen fabriek neer te zetten, dat vraagt om investeringen, maar door daar grondstoffen in te kopen en te verwerken tot een eindproduct, zal aanzienlijke kosten besparingen hebben o.a. transport en goedkopere arbeidskrachten.
Ook zal door het goedkoper kunnen aanbieden van haar product(en), de omzet aanzienlijk toenemen.
Ook zal het vleesconserveringsmiddel Purasal Opti.Form en LA Feed als vervanger van antibiotica in dierveoders daar ten hand genomen gaan worden.
Door de tussenhandel uit te schakelen, is Purac minder kwetsbaar en kan zij zelf de markt sturen.
Vergeet niet, de markt voor melkzuur en melkzuurderivaten groeit met meer dan 10% per jaar. De belangrijkste toepassingen van melkzuur en melkzuurderivaten vinden plaats in de markt voor voedingsmiddelen. De aandacht voor voedselveiligheid en gezondheidsproducten vormt de belangrijkste drijfveer voor het sterk toenemen van de vraag naar melkzuurderivaten.
De consument kijkt en vraagt steeds meer, gezond en veilig voedsel.
In de Oostmarkt en met name in Japan, maar ook China zal spoedig volgen, zal ook de vraag wel eens extra toenemen, door het prijsverschil, dat door de verkoop in eigen hand ontstaat.
In 2003 breide Purac haar capaciteit nog uit in Brazilie en een fabriek in Nederland voor de productie van calcium-lactaat-gluconaat-poeder voor Novartis.
CSM wil meer omzet gaan halen uit de Biochemicals en dat is een groeimarkt waar het einde nog niet in zicht is.
Wij vinden CSM ondergewaardeert en bij een opsplitsing (die niet ondenkbaar is) zou de meer waarde wel eens naar een "raider" kunnen gaan.
Dan hoor je weer het geluid, "waarom voor zo weinig" van de beurs af!
CSM geeft een goed dividend van EUR 0,80 en de huidige koers is EUR 18 en dan kom je op ca. 4,5%. Straks zal de snoepwaren de deur uit zijn, en heeft CSM geldmiddelen voldoende om haar uitbouw strategie te verwezelijken en haar schulden te voldoen.
Armlastig zijn ze dus niet bij CSM, wij (red.XEA.nl) blijven het een koopkandidaat vinden, die na 25 jaar een stijgende winst en herorientatie meemaakt en eens een lagere winst laat zien.
Voor de langere termijn een goede belegging.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL